Kahramanmaraş’ın İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Gözde Sitesi altında faaliyet gösteren Kardelen Berber Salonu, İsrail zulmü altında acı çeken Filistin’e katkıda bulunabilmek amacı ile bir günlük traş gelirini Filistin’e ayırdı.

İşyerinin camlarını Filistin ve Türk bayraklarının yanında Filistin halkına destek mesajları ile donatan Berber Şaban Uçar; “Basın-yayın organlarından Filistin halkının dramını okudukça ve gördükçe içimiz parçalanıyor. Bir hayli üzülüyoruz. ‘Onurlu millet işgale banane diyemez’ sözünden hareketle, bir esnaf olarak ne yapabileceğimizi düşünürken böyle bir yardım yapmaya karar verdik. İşyerimizin bir günlük gelirini ve yardım kutumuzda toplanan paraları Valililiğimizin açtığı kampanya hesabına yatıracağız. Bu hareketimize destek veren tüm müşterilerimize de en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kardelen Berber Salonu’na traş olmaya gelerek bu anlamlı harekete destek veren müşterilerden A. Kadir Arifoğlu; “Berber Şaban ustamız ile ekibini, böyle bir günde duyarsız kalmadığı için ve bu anlamlı yardımından dolayı kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bu anlamlı hareket diğer esnaf arkadaşlarımıza da güzel bir örnek olur” dedi.

Ali Kara ise; “Esnaf arkadaşımızı bu duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Dünyadaki hiçbir çocuğun bu şekilde ölmesini istemiyoruz. Ölen çocuklar da İsrailli de olsa, Yahudi de olsa, Hıristiyan da olsa biz böyle bir zulme karşıyız ve aynı üzüntüyü paylaşacağımız kanaatindeyim. Geçmişimizde bu vardır ve biz millet olarak her zaman mazlumun yanında yer almışızdır” diye konuştu.

Yenişehir Lokantası'nın karşısındaki işyerinin camlarına; “Onurlu millet işgale banane demez”, “Bizim de çocuklarımız var”, “Traş ol Filistin’e destek ol”, “Biz Filistin için varız, siz de var olun”, “Bugünkü tüm gelirimiz Filistin için” yazılı mesajların bulunduğu kağıtlarla işgali ve çekilen acıları yansıtan fotoğraflar asıldı. (www.kanal46.com)