Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak 12 yerel gazete yayımlanıyor. Kahramanmaraş'ın çeşitli meselelerini gündeme getirerek çözüm için büyük gayret ortaya koyan yerel gazetelerde yer alan haberlerden önemlilerini sizlere sunuyoruz.

12 KASIM 2009 PERŞEMBE
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: İŞYERİNE POMPALI TACİZ ATEŞİ!


Eylül ayında meydana gelen cinayetlerle sarsılan Kahramanmaraş kent gündemi dün gece meydana gelen olayla yine gergin anlar yaşadı.

Trabzon Bulvarı Borsa Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin camlarına gece saat 23 sıralarında pompalı tüfekle ateş açıldı. İşyerinin kapalı olması nedeni ile herhangi bir yaralanma olayı meydana gelmezken, maddi hasar oluştu. Olayla ilgili olarak yakalanan 6 zanlıdan 3’ü tutuklandı, 1’i adli kontrole tabi tutularak serbest bırakılırken, diğer 2 zanlı da serbest kaldı.

MANŞET: KULVARIN DEĞİŞMESİ GEREKİR

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ülkelerin artık sektörlerde kulvarlar değiştirdiğini belirterek, Kahramanmaraş’ın da artık kulvar değiştirmesi gerektiğini öne sürdü. Tanılır; “Sektör esnek olmalı ve tekstilde bu kadar ısrar edilmemeli” dedi.


YORUM: DANIŞMANDAN KENT KONSEYİ BAŞKANI OLUR MU?

Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın danışmanı Zeynep Arıkan’ın aynı zamanda Kent Konseyi başkanı olmasına pek te olumlu bakılmıyor.

MEMLEKET: POYRAZ: ŞEHRİMİZİN 30 YILLIK İMAR PLANINI HAZIRLIYORUZ

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, mahalle gezilerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Son olarak Sütçü İmam Mahallesi’ne giden Başkan Poyraz; “Kahramanmaraş’ın önümüzdeki 30 yıllık imar planını hazırlıyoruz” dedi.

OBJEKTİF: TÜRKİYE’YE BUGÜNE KADAR GİREN SOYALARIN YÜZDE 90’I GDO’LUYDU

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart, bu güne kadar Türkiye'ye giren soyaların yüzde 90'ının Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) olduğunu söyledi.

AKŞAM POSTASI: KÜLTÜR ENVANTERİMİZ ORTAYA ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkarcı başkanlığında Kahramanmaraş’taki kültür varlıklarını belirlemek için sürdürülen çalışmalar sonucunda kültür envanteri hazırlandı. (www.kanal46.com)