Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak 12 yerel gazete yayımlanıyor. Kahramanmaraş'ın çeşitli meselelerini gündeme getirerek çözüm için büyük gayret ortaya koyan günlük ve haftalık yerel gazetelerde dün ve bugün yer alan haberlerden önemlilerini sizlere sunuyoruz.

24 ARALIK 2009 PERŞEMBE
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: GENÇ PATRONLAR GİRİŞİMCİ RUHLARI ARIYOR

Yenilikçi ve vizyon sahibi 20 kişiden oluşan Genç Girişimciler Kurulu, heyecanlı bir şekilde yeni fikirleri olan gençlere sahip çıkacak.

MANŞET: ILICA’YA ALTERNATİF DÖNGELE!

Kahramanmaraş Döngele Beldesi, sağlık turizminin vazgeçilmezleri arasına girmeye hazırlanıyor.


YORUM: VALİLİK’TEN GÜVENLİK KAMERASI TEBLİĞİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının da bulunduğu binaya geçen cuma günü öğle sıralarında 'ses bombası' atılmasının yankıları sürerken, Kahramanmaraş Valiliği, suçla etkin mücadele kapsamında başta siyasi partiler olmak üzere bazı iş yerlerinde güvenlik kamerasını zorunlu hale getirilmesi amacıyla tebliğ yayımladı.


25 ARALIK 2009 CUMA
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: DERE PAZARI ESNAFINA AMBARGO

Kent içi dolmuş ve otobüs güzergah değişikliği sonucunda mağdur bırakılan Dere Pazarı esnafı; “Bizlere ambargo mu uygulanıyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

MANŞET: KARACASU’DA HUKUK ZAFERİ

Kahramanmaraş merkeze bağlı Karacasu beldesinde inşaatı devam eden 400 Yataklı Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının etrafında bulunan imar tadilatını müvekkilleri adına hukuka taşıyan Avukat Özcan Kara, parselizasyonla ilgili Karacasu Belediye Encümeninin aldığı kararı mahkeme kanalı ile iptal ettirdiklerini belirterek; “Adalet yerini buldu. Bu bir hukuk zaferidir” dedi.


YORUM: TARİHİ MEKÂNLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kültür turizminden Kahramanmaraş’ın payını artırabilmek için kent merkezindeki tarihi mekanların yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda birer birer gün yüzüne çıkarılmakta olduğunu belirtti.

KİMLİK: ‘SALTANATA DEĞİL, HİZMETE TALİBİM’

Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası’nın 11 Ocak tarihinde yapılacak olan genel kurulu için adaylığını açıklayan Ayhan Hançerkıran; “Şu anki oda başkanı 20 yıldır bu görevi yürütüyor. Ben ise; saltanata değil, hizmete talibim” dedi. (www.kanal46.com)