Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak 12 yerel gazete yayımlanıyor. Kahramanmaraş'ın çeşitli meselelerini gündeme getirerek çözüm için büyük gayret ortaya koyan günlük yerel gazetelerde dün ve bugün yer alan haberlerden önemlilerini sizlere sunuyoruz.

07 OCAK 2010 PERŞEMBE
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: KAHRAMANMARAŞ 53. SIRADA

CNBC-e Business’ın ilkini geçen yıl yaptığı ‘Türkiye’nin yaşanabilir iller araştırması’nda bu yıl Kahramanmaraş 67. sıradan 53. sıraya yükseldi.

MANŞET: TORBANIZ PAMUKLU OLSUN

Kahramanmaraş’ta doğaya zarar veren plastik poşetlerin kullanımını azaltmak amacı ile düzenlenen ‘poşetsiz bir Kahramanmaraş için el ele’ projesi ‘torbanız naylon değil pamuklu olsun’ sloganı ile start aldı.

YORUM: BBP İL BAŞKANI KILIÇ’IN GEZİLERİ SÜRÜYOR

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) çiçeği burnunda Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.


08 OCAK 2010 CUMA
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: AKSU KARACASU İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

7 Mart 2010 tarihinde belediye seçimi yapılacak olan merkeze bağlı Karacasu beldesinde seçim heyecanı giderek yükselirken, öğretmenlik görevinden istifa eden Faruk Aksu; “AK Parti’den belediye başkan aday adayıyım” dedi.

MANŞET: TARIMSAL ÖĞRETİMİN 164. YILDÖNÜMÜ

Tarımsal Yüksek Öğretime geçilişin 164. yıldönümü Kahramanmaraş'ta da düzenlenen bir toplantı ile kutlandı. Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, ülkemizde nüfusun her geçen gün arttığını belirterek, "Bu artan nüfusu doyurmak için üretmeliyiz. Ama doğal dengeleri bozmadan bu üretimi yapmalıyız" görüşünü savundu.

YORUM: CHP NURHAK İLÇE KONGRESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nurhak ilçe kongresinde konuşan milletvekili Durdu Özbolat, kendisinin önünün kesilmesi için uğraş verildiğini savundu. Özbolat; “Bir daha milletvekili seçileyim diye bir hırsım yok. Ama kimsenin partiye ihanet etmesine izin vermem” dedi.

AKŞAM POSTASI: KAHRAMANMARAŞ’IN İHRACATI ARTIYOR

Kahramanmaraş, kriz olmasına rağmen 2009 yılında alternatif pazarlar sayesinde ihracatını artırma başarısını gösterdi. (www.kanal46.com)