Gelecek hafta Kahramanmaraş’ta bir yolsuzluk bilgisini paylaşacağım
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ali Öztunç Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e yüklenerek, milletvekillerine meydan okudu. Fatmalı ve Beşen’de halkın abdest alacak suyu bulamadığını iddia eden Öztunç Başkan Güngör’e atıfta bulunarak “borçsuz belediye yok, Gaziantep’in de borcu var ama Fatma Şahin çalışıyor. Bürokratlıkla Belediye Başkanlığı yapılmaz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç memleketi Kahramanmaraş’a gelerek basın toplantısı düzenledi. Öztunç konuşmasının başında, Genel Başkan Yardımcısı olması dolayısıyla Kahramanmaraş’a sık sık gelemeyeceğini söyleyenlerin yanıldığını memleketin sorunlarıyla daha çok ilgileneceğini ve gelmeye de devam edeceğini söyledi. 


MARAŞ NASIL OLSA OY VERİYOR ANLAYIŞI YOK ARTIK
Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini de hatırlatan Öztunç, Kahramanmaraş’ın yıllardır sahipsiz bırakıldığını öne sürdü. Öztunç; “AK Parti Kahramanmaraş’tan çok yüksek oy alıyor. Çok yüksek oy aldığı içinde, “Nede olsa Maraşlı bize oy veriyor yapsak ta olur yapmasak ta olur” diyorlardı. Ancak bizim dürtüklememiz, muhalefetimiz, çabamız, emeğimizle biz bunun önünü kesiyoruz. En azından Kahramanmaraş’ta bir takım hizmetler yapmak için bir takım çalışmalar yapmak için hep beraber bunu teşvik etmeye çalışıyoruz.” Dedi. 


HODRİ BEYDAN SUYU OLMAYAN KÖYLER VAR
Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş’ta susuz köy olduğunu deklare ettiğini ve bu deklaresine ise Ak Partinin İl ve İlçe teşkilatından itiraz geldiğini de hatırlatan Öztunç şöyle konuştu; “Su havzası açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ta susuz köyler var. Bunu açıkladım. AK Parti’nin il başkanı, ilçe başkanı, il yöneticileri itiraz etti. Bir Müslümanın ağzına yakışmayacak yazılar yazanlar oldu. Sonra çıkıp birisi, “Aman bu haberleri girmeyin” diyor. Sanıyor ki bende ses kayıtları yok. Hepsi var, bize hepsi ulaşıyor. Bir tek kendilerini akıllı zannediyorlar. Su yok dedik, hemen saldırmaya başladılar. Habibe Hanımda saldırmaya başladı. Yok kardeşim. İşte Kahramanmaraş’tayım. AK Parti milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları varsa yüreğiniz hadi gelin Fatmalı’ya, Beşen’e, Göksun’un köylerine gidelim. Su yok kardeşim, köylerde su yok. İnsanlar çoğu zaman abdest alacak su bulamıyor. Varsa yürekleri gelsinler. Ben Kahramanmaraş’tayım haber bekliyorum.”


BORCU OLMAYAN BELEDİYE Mİ VAR?
Kahramanmaraş’ta susuz köylerin olduğu söylemini kötü amaçla söylemediğini ve Büyükşehir çalışması gerektiğini de dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunc Büyükşehir Belediye Başkanına yüklendi. Öztunç; “Su işini çözsün diyorum ama Büyükşehir Belediye Başkanı devlet memuru. Sabah 9’da daireye giriyor, 5-6’da çıkıyor. Böyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanı halkın içinde olur ve çok çalışır. Bürokratlıkla belediye başkanlığı yapılmaz. Maalesef Kahramanmaraş’ta başarısız bir belediye başkanı var. Sorduğunuz zamanda, “Borcum var” diyor. Borcu olmayan belediye mi var? Köy yolları, mahalle yolları neden yapılmıyor? Vatandaş kendisi beton mikseri kiralıyor, yolu kendisi yapıyor. Belediyenin yapacağı işi vatandaş kendi cebinden yapmaya başladı. Belediye başkanlığı bu mudur? Maalesef başarısız bir belediye ve umursamaz bir siyaset anlayışı var. Öyle medyayı da tehdit etmesinler.” Dedi.
Öztunç ayrıca haftaya Kahramanmaraş’ta bir yolsuzluk bilgisini paylaşacağını söyledi. Fakat kurum ismi vermedi.

Editör: TE Bilisim