Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kahraman gaziler ve ailelerine özel bir iftar programı düzenledi. Başkan Fırat Görgel, iftar sofralarını, gaziler ve aileleriyle paylaşırken Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştirdiklerini ifade etti.

İFTAR PROGRAMINDA ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI

Çamlıca Restoran’da gerçekleştirilen etkinliğe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Programda, Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı dolayısıyla şehitler anıldı ve gazilere minnet duyguları dile getirildi. Ayrıca, etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde Ramazan’ın manevi atmosferi yaşatıldı. Çocuklar için düzenlenen tiyatro ve kukla gösterisiyle de etkinlik zenginleştirildi.

"ÇANAKKALE RUHUYLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, iftar programında yaptığı konuşmasında, “Bugün burada, iftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz. Ramazan, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda bir davanın, inancın ve fedakârlığın ifadesidir. Çanakkale’de yaşanan da bu ruhu simgeliyor; vatan uğruna verilen büyük mücadele. Bugün bizler de aynı ruhla çalışıyor, şehrimizi ve ülkemizi daha güzel yarınlara taşımak için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

"BİRLEŞİK GÜÇLE DAHA GÜÇLÜ BİR KAHRAMANMARAŞ İNŞA EDİYORUZ"

Görgel, şehit ve gazilerin emanetini her zaman daha ileriye taşımak gerektiğine vurgu yaptı. Kahramanmaraş’ın, Kurtuluş Savaşı’nda da Çanakkale ruhuyla direniş gösterdiğini hatırlatan Başkan Görgel, “Bugün şehrimizi yeniden inşa ederken, aynı azim ve inançla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Kahramanmaraş için mücadele ediyoruz. En büyük gücümüz ise milletimizin duası ve desteğidir” dedi. Görgel, son olarak, aziz şehitleri rahmetle anarken, hayatta olan gazilere sağlık ve huzur dolu bir ömür diledi.

Kapıçam, Offroad Şampiyonası’nda Nefes Kesen Mücadelelere Sahne Oluyor Kapıçam, Offroad Şampiyonası’nda Nefes Kesen Mücadelelere Sahne Oluyor

Bu anlamlı iftar programı, hem Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı anısına hem de Kahramanmaraş'ın direncine ve gücüne vurgu yaparak, gaziler ve aileleri için unutulmaz bir anı bıraktı.