İnsanlığın Ortak Değeri Hz. Muhammed’e Yapılan Saldırıya Tepki
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yönelik yapılan hadsiz karikatür saldırısını sert bir dille kınadı. Akpınar, bu tür saygısızlıkların sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın vicdanını derinden yaraladığını ifade etti.

Kutsal Değerlere Saygısızlık Kabullenilemez

Başkan Akpınar açıklamasında, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimize dil uzatmak hiçbir şekilde özgürlük adı altında meşrulaştırılamaz” dedi. Bu tür provokasyonların toplumları bölmek ve manevi değerleri hedef almak için organize edildiğini vurguladı.

Manevi Değerlere Saldıranlar Hesap Verecek

Kahramanmaraş'ta su kesintisi 45 mahalle etkilenecek
Kahramanmaraş'ta su kesintisi 45 mahalle etkilenecek
İçeriği Görüntüle

Akpınar, “Peygamberimize yapılan her saldırı, insanlığın merhamet duygusuna, barış arzusuna yapılmış bir darbedir” diyerek, bu densizlikleri yapanların vicdanlarını yitirmiş kişiler olduğunu belirtti. “Toplumun manevi değerlerine savaş açanlar hem hukuki hem de tarih önünde mutlaka hesap verecektir” uyarısında bulundu.

İslam Ümmetine Birlik Çağrısı: Dimdik Durun

İslam dünyasının bir ve güçlü olduğunu hatırlatan Mehmet Akpınar, “Mukaddesatımıza uzanan her karanlık zihne karşı birlikte durmalıyız” diye konuştu. Peygamberimize yönelik saldırının tüm vicdan sahibi insanların ortak karşı duruşunun simgesi olması gerektiğini söyledi. Sessiz kalmanın bu çirkinliğe ortak olmak anlamına geleceğini ifade etti.

Başkan Akpınar’dan Sert Uyarı: “Peygamberimize Uzanan Eller Kırılsın”
Konuşmasını sonlandırırken Akpınar şu ifadeleri kullandı:
“Peygamberimize uzanan eller kırılmalıdır. Suskunluk zillet, onu savunmak ise izzettir. Peygamberimize uzanan dil karanlıkta yok olmaya mahkûmdur!”