Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim teknolojisini yenilemeye devam ediyor. Günlük 75 binden fazla ekmek ve unlu mamul üreten tesiste, Türkiye’de bir ilk hayata geçirildi.

HALK EKMEK FABRİKASINDA YENİ SİSTEM

Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası’nda Probiyotikli Doğal Sıvı Maya Tankı kullanmaya başladı. Sistem, doğal sıvı mayanın üretim hattına kontrollü ve düzenli şekilde aktarılmasını sağlıyor.

Yeni teknolojiyle birlikte ekmeğin aroma, renk, bayatlama süresi ve randımanına katkı sunulması hedefleniyor. Otomatik su alma ve tartım sistemi de un ile su miktarını belirlenen kapasiteye göre hazırlıyor.

Kahramanmaraş Siyasetinde Hareketlilik: 3 Başkanın AK Parti'ye Geçeceği İddialarına Yalanlama
Kahramanmaraş Siyasetinde Hareketlilik: 3 Başkanın AK Parti'ye Geçeceği İddialarına Yalanlama
İçeriği Görüntüle

MAYA 5-6 SAATTE HAZIRLANIYOR

Maksimum 1.150 litre kapasiteye sahip tank, doğal sıvı mayayı istenilen miktarda hazırlıyor. Üretim sürecinin ardından maya yaklaşık 5 ila 6 saat içinde kullanıma hazır hale geliyor.

Büyükşehir Belediyesi, yeni sistemle Halk Ekmek Fabrikası’ndaki üretimin daha sağlıklı, doğal ve düzenli şekilde sürdürülmesini amaçlıyor.