Türk Devletleri Teşkilatı'nın 2040 vizyon belgesi çerçevesinde yürütülen "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi"ne, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) katılım gösterdi.

Yeni müfredatın detayları ve adı açıklandı Yeni müfredatın detayları ve adı açıklandı

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, projeye dahil olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Türk dünyasının en büyük sosyo-kültürel projelerinden birine katılmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

DAYANIŞMA VE BİRLİK DUYGUSUNA KATKI: TÜRK DÜNYASI DİJİTAL VATANDAŞLIK PROJESİ

Proje, 2021 yılında Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin koordinasyonunda başlatıldı.

Bu proje kapsamında, Türk gençlerinin dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek; aynı zamanda farklı coğrafi bölgelerde yaşayan Türklerin benzerliklerini vurgulayarak dijital bir vatandaşlık bilinci oluşturmak amaçlanıyor.

"GURUR DUYDUK"

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, projeye üniversitelerini dahil eden protokolü imzalayarak, Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük sosyo-kültürel projelerinden birine katılmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Projede atılan adımların, Türk dünyasını ortak bir mefkurede birleştirmenin önemli bir adımı olduğunu vurgulayan Bakan, şunları ifade etti:

“Bu proje, Gaspıralı İsmail Bey’in ‘Dilde, Fikirde ve İşte Birlik’ ilkesini eğitim aracılığıyla gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu çaba ve girişimlerin sonunda, ülkemiz ile kardeş Türk Cumhuriyetleri arasında sağlam gönül köprüleri kurulacak, kültürel yakınlaşmalar sağlanacaktır. Verilen emeklerin, Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Ağaoğlu Ahmet Bey ve Bahtiyar Vahapzade gibi düşünce önderlerimizin ruhunu aydınlatacağına inanıyorum. Projeye gönüllü olarak katılmak isteyen öğrencilerimizi başvuruda bulunmaya ve ihtiyaç halinde koordinatörlüğümüzle iletişime geçmeye davet ediyorum.”

Editör: İsa Aslantaş