KAHRAMANMARAŞ’TA LGS 1. NAKİL SONUÇLARI KULLANIMA AÇILDI
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci nakil sonuçlarını duyurdu. 5 Ağustos tarihinde ilan edilen ilk yerleştirme kararlarının ardından öğrenciler, birinci nakil sonuçlarını internet adresinden öğrenme imkanına kavuştu. Kahramanmaraş genelindeki binlerce öğrenci de LGS birinci nakil sonuçlarını bu platform üzerinden sorgulamaya başladı.
İKİNCİ NAKİL BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih sürecini 10-12 Ağustos tarihleri arasında yürütecek. Öğrenciler, ikinci nakil tercihlerini belirtilen tarihlerde sisteme işleyecek. Bakanlık, ikinci nakil sonuçlarını ise 14 Ağustos tarihinde kamuoyuyla paylaşacak. Kahramanmaraş'taki veliler ve öğrenciler, tercih süreçlerini e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecek.
İL VE İLÇE KOMİSYONLARI SON YERLEŞTİRMELERİ YAPACAK
İkinci nakil sonuçlarının ilanından sonra 17-26 Ağustos tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları devreye girecek. Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, başvurularını doğrudan Kahramanmaraş il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki komisyonlara iletecek. Komisyonlar, boş kalan kontenjanları değerlendirerek öğrencilerin okul kaydını gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm yerleştirme sürecini 28 Ağustos günü resmen tamamlayacak.
Next



