Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Toptancılar Sitesi, yeniden inşa edilmesinin ardından esnafın kullanımına açıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden inşa edilen projede çalışmalar tamamlandı. Toplam 118 iş yerinin yer aldığı yeni Toptancılar Sitesi’nde hak sahibi esnaf, yeni dükkânlarına geçiş sürecini sürdürüyor.

DEPREMİN ARDINDAN YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Eski köy garajı olarak bilinen bölgede faaliyet gösteren iş yerleri, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gördü.

Depremin ardından başlatılan yeniden inşa çalışmalarıyla bölgede modern iş yerlerinden oluşan yeni bir Toptancılar Sitesi oluşturuldu.

Kahramanmaraş'ta bir ilk: Çocuk ve ergenler için Sigara Bırakma Polikliniği hasta kabulüne başladı
Kahramanmaraş'ta bir ilk: Çocuk ve ergenler için Sigara Bırakma Polikliniği hasta kabulüne başladı
İçeriği Görüntüle

Hak sahibi esnafın yeni iş yerlerine taşınmasıyla birlikte site yeniden ticari faaliyetlere ev sahipliği yapmaya başladı.

ESNAF YENİ İŞ YERLERİNDEN MEMNUN

Yeni iş yerine taşınan esnaf, deprem sonrası yeniden yapılan sitenin eski düzene göre daha iyi olduğunu belirtti.

Esnaf Niyazi Saygıner, depremde iş yerinin yıkıldığını belirterek yeni iş yerinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Saygıner, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde burası güzel bir şekilde yapıldı, esnafa teslim edildi. Bizler de iş yerimize taşındık. Esnaflarımız tamamen göçtü sayılır. Eski düzenden çok iyi oldu, emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

“EKMEĞİMİZİN PEŞİNDE BEKLİYORUZ”

Esnaflardan Hamza Sancar ise depremde iş yerlerinin zarar gördüğünü belirterek devlet tarafından yeni iş yerlerinin yapılıp teslim edildiğini söyledi.

Sancar, “Depremde iş yerlerimiz zarar görmüştü ve devletimiz çok şükür yaptı, teslim etti. Ekmeğimizin peşinde bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaş Yemliha Öksüz de yeni siteyle ilgili memnuniyetini dile getirerek, “Çok güzel yapılmış, emeği geçenlere teşekkürler. Aradığımız her şey mevcut” diye konuştu.