Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarılı cerrahlarından Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Bozoğlan hemşerilerine hizmet için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesine gelerek hizmet vermeye başladı. Bozoğlan’ın deprem sürecinde şehre gelerek hekimlere destek verdiği de öğrenildi.

Türkiye’nin sayılı kalp damar cerrahlarında Kahramanmaraş’ın evladı Doç. Dr. Orhan Bozoğlan memleketi Kahramanmaraş’ta hastalarını tedaviye başladı. Tıp Fakültesinden hocaların ayrıldığı yönündeki haberlere neşter vuran bu transferle Tıp Fakültesi alanında uzman bir isme de kavuşmuş oldu.

Kahramanmaraş'taki yangın felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Kahramanmaraş'taki yangın felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yaptığı başarılı ameliyatlarla hem üniversite yönetiminin hem de Gaziantep’in dikkatini çeken Doç. Dr. Bozoğlan, resmi görevli olmamasına rağmen deprem sürecinde Kahramanmaraş’a gelerek sayısız ameliyata girmiş, birçok hastanın sağlına kavuşmasına vesile olmuştu.

Deprem sürecinin ardından da şehrine hizmet etmeye devam etmek isteyen Doç. Dr. Bozoğlan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alp Tekin Yasım’ın girişimleriyle transfer edilerek Tıp Fakültesi hastanesine kazandırıldı. KSÜ Rektörü Yasım ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz tarafından göreve başlayan Bozoğlan’ın doçentlik biniş töreni de gerçekleştirildi.