AK Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Görgel, ‘Asrın Felaketi’nin yaşandığı Kahramanmaraş’ta yeniden inşa edilecek olan yapılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Yasım, Azerbaycan’da Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Ziyaret Etti Rektör Yasım, Azerbaycan’da Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Ziyaret Etti

Şehrin başka bir yere taşınacağı konusunda çıkan iddialar üzerine konuşan Görgel, “Memleketimizde şöyle bir algı var, Trabzon Caddesine bir daha bir şey yapılmayacak, Azerbaycan Bulvarında bir daha bina görülmeyecek vesaire. Bu tür dedikodular zinhar yalan. Şehrimiz olduğu yerde tekrardan yapılanacak, yeniden Kahramanmaraş’ın çarşısı, konutları teknik ölçülerin izni verdiği üzere tekrardan yapılanacak” dedi.

“Sağlam zeminler üzerine inşa yapılacak"

Şehrin depremde zarar gören yapılanmalarının yerine teknik ölçülerin izni verdiği üzere tekrardan yapılanacağını söyleyen Başkan Görgel, “Bir şekilde işin içerisine girip, bu memlekette daha iyi olmasını gördüğümüz şeyleri söylemeye çalışıyoruz. Bu şehir daha iyi olsun diye gece gündüz çalışıyoruz. Şehrimizde yapılması planlanan yeni yapılanma ile alakalı devletimiz çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız 61 gündür her gün burada ve gerçekten gayretli. Memleketimizde şöyle bir algı var, Trabzon Caddesine bir daha bir şey yapılmayacak, Azerbaycan Bulvarında bir daha bina görülmeyecek vesaire. Bu tür dedikodular zinhar yalan. Şehrimiz olduğu yerde tekrardan yapılanacak, yeniden Kahramanmaraş’ın çarşısı, konutları teknik ölçülerin izni verdiği üzere tekrardan yapılanacak. Şehrimizin sanayisi de olduğu yerde zemin izin verdiği ölçüde, teknik izin verdiği ölçüde orada olacak, yani şehir hiçbir şekilde başka bir yere taşınmayacak. İnsanların barınmada konforlarını arttırmak için TOKİ, bugüne kadar yapmış olduğu şeyleri bir daha yapıyor. Kalıcı konutlar için sağlam zeminler belirleniyor, bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız belirliyor biz belirlemiyoruz. Bakanlığımız şehrimizi mikro şekilde inceliyor. Ondan sonra bir tasarım gerçekleştirecek, daha sonra zemin etütleri yapılacak nerede dükkan nerede konut yapılacaksa hepimiz göreceğiz. Bundan sonraki nesilleri daha nezih bir şehirde yaşatmaya çalışacağız” diye konuştu.