Kars’ın Sarıkamış ilçesinde görevli iken kendi düğününe katılmak üzere yola çıkan Hava Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, 13 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır-Lice karayolunda durdurulan terör grubu tarafından alıkonularak kaçırıldı. Kaçırıldığı günün akşamına kına gecesi olduğu öğrenilen Şehit Sarı’nın 5 yılı aşkın süredir, PKK’nın elinde bulunduğu, Türk istihbaratı tarafından yerinin bulunmaması için de örgütün birçok noktaya götürdüğü belirlendi.

Düğün günü PKK tarafından kaçırılan Hava Uzman Çavuş Hüseyin Sarı’nın babası Hasan Sarı’nın, oğlunun alıkonularak kaçırılmasının ardından belirli bir süre sonra Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak’ı ziyaret ettiği öğrenildi. Baba Hasan Sarı ile arasında geçen konuşmaları sosyal medya hesabından duyuran muhtar Gürbak, baba Hasan Sarı’nın terör örgütünün oğlunu pazarlıkta kullanması yerine oğlunun şehit olmasını istediğini belirtti.

İşte Gürbak’ın Sosyal medya hesabından ibretlik bir dram;

Mağralı Mahallemizden Hasan Sarı abimizin oğlu, 2015 yılında kendi düğününe gelmek için yola çıkar. Akşama da kına gecesi vardır. Vatan haini pkklı teröristler Diyarbakır yolunda yolunu keserler. Herkesi sorguya çekerler. Asker olduğunu anlayınca Hüseyin'i kaçırırlar. Tabi devletimiz çok uğraş verir ancak bulunamaz. Sağ olduğu bilinmektedir. Annesi, babası, kardeşi bir zaman sonra muhtarlığımıza ziyarete geldiler. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya, çare arıyorlar. " Muhtarım senin Ankara da tanıdığın vardır, bi görüşsen oğlumuzu bulduramaz mıyız" diye rica bulundular. Ben biliyorum ki, devletimiz tüm birimleriyle uğraş veriyor. Ama karşımda acılı bir aile, kırmakta olmaz, bir uğraşayım dedim. Bir iki telefon görüşmesinden sonra, yetkili birine ulaştım. Görüştüğüm kişi zaten durumu biliyordu, ailenin yanımda olduğunu, bana böyle bir rica ile geldiklerini söyledim. Görüştüğüm şahıs benden haber bekleyin, birazdan sizi ararım dedi. Hakikaten dakikalar sonra aradı ve dediki "Muhtarım Hüseyin sağ evet ama yeri hususunda tam bilgiye ulaşamıyoruz " dedi. Ve yine" pkk Hüseyin'i pazarlık yapmak için elinde tutuyor olabilir" deyince baba Hasan Abi şu cümleyi kurdu" Asla ama asla devletimizin pkk ile pazarlık yapmasını istemeyiz. Gerekirse oğlum Şehid olsun ama devletim pkk ile pazarlık yapmasın "dedi. Bende, telefondaki kişide bu cümleler karşısında duygu seli yaşadık.

O büyük insan, elleri öpülesi baba bugün Şehid babası oldu. Oğlu makamların en yükseği şehitlik makamına, kendisi ve aileside gururla taşıyacağı büyük bir onura sahip oldu. İşte devletimizi Yüce yapan böylesi asil insanların onurlu duruşuydu... Rabbim sabırlarını artırsın, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun. Yüreğimizi yakanları, onları destekleyenleri Rabbim kahr-perişan eylesin.