Savaşta, barışta, afette ve ihtiyaç duyulduğu her anda sorgusuz sualsiz yardım yapan Kızılay, hemşireleri unutmadı. Korona virüs nedeniyle yaklaşık 2 aydır kahramanca savaşan ve bu uğurda çoluğundan çocuğundan vazgeçen hemşireleri unutmayan Kızılay Kahramanmaraş Şubesi onlara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıttı.


Necip Fazıl Şehir devlet Hastanesine sabahın erken saatlerinde gelen Kızılay heyeti, hemşireleri tek tek ziyaret ederek onlara işlerinde kolaylık diledi. 
Konu hakkında açıklama yapan Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş arslan Şerefoğlu: “Değerli sağlık çalışanlarımıza hemşirelerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hemşireler Gününüzü kutluyorum. İçinde bulunduğumuz süreçte ülkemiz ve dünya açısından pandemi noktasında küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Burada sağlık personelimizin yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz. Ailelerinden, sevdiklerinden, çocuklarından, eşlerinden ve evlerinden uzak kalarak toplumun mutluluğu ve sağlığı için büyük bir gayret ve çaba gösteriyorlar. Bu gayretlerinizi Türk milleti olarak ayakta alkışlıyoruz. Yapmış olduğunuz bu zorlu görev ve azminiz, fedakârlığınız bizleri duygulandırıyor. Çoğu hemşire, sağlık personellerimiz ve doktorlarımız bu süreçte misafirhanelerde kalarak, hastane ile misafirhane arasında günlerini geçiriyorlar. Evlerine uzun bir süre gitmeme gibi bir fedakârlık gösteriyorsunuz. Yapmış olduğunuz bu fedakârlığı unutmayacağız. Bu vesileyle Hemşireler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Bir sonraki Hemşireler Gününe daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplum olarak girmeyi temenni ediyorum. Korona virüsünün bir an önce tüm insanlığı terk etmesini temenni ediyorum” dedi.

Öte yandan sağlık çalışanlarına minnettarlarını dile getiren Kahramanmaraş Kızılay Kadın Kolları Başkanı Fatma Deveboynu ise: “Hemşireler günü bu yıl biraz buruk geçti. Gönlümüz her zaman onlar ile birlikte, süreç biraz sıkıntılı ve kaygılı bilinmeyen bir şey ile mücadele ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız büyük bir risk altında, inşallah bu süreci hep birlikte sağlıklı bir şekilde atlatacağız. Tüm sağlık çalışanlarımıza göstermiş oldukları bu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim