Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait barınakta yaşanan katliamın ardından açılan soruşturma sonucu 3 işçinin işten çıkartıldığı öne sürüldü.

Büyük umutlarla kurulan ve son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün tasarruf tedbirlerine takılarak mama desteğinin kesildiği öne sürülen Hayvan Barınağındaki yaşanan olumsuzluklar başta Kanalmaraş internet sitesi ve ulusal medyaya konu olmuştu.

Hayvan barınağında yaşanan olumsuzluklar hayvan severlerinde büyük tepkisini çekmiş, Başkan Güngör tarafından verilen talimatla başlatılan soruşturmada 3 işçinin işten çıkartıldığı öğrenildi.

Kış gününde evlerine ekmek götürebilmek için sokak hayvanlarının her şeyiyle ilgilenen 3 işçinin işten çıkartılmasının zamanlaması da soru işaretlerini beraberinde getirdi. Ayrıca barınakta yaşanan tüm olumsuzluklardan evine ekmek götürmekle yükümlü 3 işçiyi sorumlu tutarak kış ayında işten çıkartılışı ne kadar etik bir davranış olduğu sorusunu akıllara getirdi.

Vatandaşların ihbarıyla sokaklardan daha iyi bir yaşam vaadiyle barınağa getirilen sokak hayvanlarına yapılan zulüm hala hafızalarda yerini korurken, barınaktaki uygulamanın düzeltilip düzeltilmediği bir türlü açığa kavuşturulamadı.

Şehrin ışıklı reklam panolarında ve sosyal medyalarda hayvanları sıcak ortama koyup ‘sıcak yuva’ şeklinde yapılan paylaşımların perde arkasında yaşananlar ise vicdanları yaralamıştı.

Kahramanmaraş kamuoyu hayvan barınağında günde bir kez büyük çoğunluğunu fabrika atıklarından oluşan menüyü verdiği doğru olup olmadığını, ayrıca tasarruf tedbirlerine takılan mama desteğinin kesilip kesilmediğini merak ediyor.