Kahramanmaraş Devlet hastanelerinde koronavirüs hasta sayısındaki artışın ardından yeni alanlar oluşturulurken, alınan tedbirler de arttırılmıştı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Hastanede alınan önlemler kapsamında, öncelikle Covid-19’lu hastalar ile normal hastaların bir araya gelmelerinin önlenmesi hedeflenerek vaka sayısındaki azalmayı sağladığı ön görüldü!


KORONAVİRÜSLÜ HASTALAR İÇİN YENİ ACİL SERVİS
Bu kapsamda, koronavirüslü hastaların kullandığı acil servis ile normal hastaların kullandığı acil servis birbirinden ayrılırken, koronavirüs hastaları için yeni test bölümü oluşturuldu.
Yörükselim Devlet Hastanesi’ne gelen normal hastalar mevcut acil servisi kullanırken, zemin alt kat ise koronavirüslü hastalar için acil servis haline getirildi.

Yaptığı başarılı hamle sayesinde vaka sayısında azalma oldu!
Yeni düzenlemede, acil servise gelen normal hastalarla koronavirüslü hastaların karşılaşmaları önlenmiş oluyor. Hastaneye koronavirüs şüphesi ile gelen hastalar normal hastalar ile aynı ortamda değil, yeni oluşturulan alanda tedavilerini yaptırıyorlar.

Bu sayede karşılaşma azaltılmış olup, virüsün yayılması engellenmiş oluyor!


GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALINDI

Vatandaşlar Yörükselim Devlet Hastanesi’nin güvenli bir hastane olduğunu ve hastaların tüm sağlık sorunlarının çözüme kavuştuğunu söylüyor!

O Hastalardan birisi Gülay Turaç ise açıklamalarda bulundu! Hastanedeki tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Turaç: “Koronavirüs hastaları ile normal hastalar kesinlikle bir arada tedavi edilmiyor. Koronavirüs hastaları bir alanda, normal hastalar da farklı alanda tedavilerini sürdürüyorlar. Başta kronik hastalığı olan vatandaşlar Yörükselim Devlet hastanesine gelerek güven içinde poliklinik hizmeti alabiliyorlar Koronavirüs hastaları ile normal hastaları bir arada tedavi etmiyorlar. Bununla ilgili hem acil bölümünde hem de hastane içinde Covid-19 hastaları için ayrı bölümler oluşturulmuş. Koronavirüs hastaları ile normal hastaları bir arada tedavi edilmiyor. Koronavirüs hastaları içinde hastane çok konforlu hale getirilmiş Başta İl Sağlık Müdürümüz Ali Nuri Öksüz'e ve diğer Sağlık Çalışanlarına teşekkür ederiz, bu hizmetten çok memnunuz!'' dedi.