Genel Seçimlerde Kahramanmaraş’ta bekleneni veremeyen İyi Partide yaprak dökümü devam ediyor. Genel seçimlerin ardından istifa eden Elbistan ilçe başkanının ardından, Dulkadiroğlu ilçe başkanı da istifa dilekçesini İl Başkanlığına iletti.

Başkan Nar; “Emek en büyük değerdir” Başkan Nar; “Emek en büyük değerdir”

Genel seçimlerin ardından İyi Parti Kahramanmaraş’ta bir türlü kendini toparlayamadı. Genel seçimler öncesi yapılan anketlere karşın seçimlerde sert düşüş bir milletvekili çıkarmalarına engel oldu.

Genel seçim öncesi milletvekilliği yarışında ısrarlara rağmen en az 2 milletvekili çıkartacakları iddiasıyla Kahramanmaraş’taki koalisyonun dışında kalan İyi Parti 2018 yılındaki yüzde 9.68 o oranını koruyamamış 2023 seçimlerinde yüzde 7’lere kadar düşmüştü.

2018 seçimlerinde aldıkları 64 bin 167 oyla milletvekilliğini çok az oy farkıyla kaçıran İyi Parti 2023 seçimlerinde ise 45 bin 698 oy alarak bir milletvekili çıkarma sayısının çok uzağında kalmıştı.

6 Şubat depreminde vefat eden İyi Parti Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir’in yerine atanan Mesut Kurtdede genel seçimlerden bir gün sonra istifa etmişti.

Kurtdede’nin istifasının ardından ikinci şok ise Dulkadiroğlu’nda yaşandı. İyi Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av. Berkay Özdemir ve 22 İlçe Yönetim Kurulu Üyesi önceki gün görevlerinden istifa etti.

İstifa dilekçesini İyi Parti İl Başkanı Süleyman Tekerek’e sunan ilçe Başkanı Özdemir istifa gerekçesini açıklamadı.