16 yaşındaki Mehmet Ateş, yaya olarak Karacasu kırım mahallesinde gezmeye çıktı, mahalleden geçen genç, yerde 20 bin lira buldu. Birkaç adım daha atan genç çevreye saçılmış banknotları gördü. 20 bin lira civarındaki parayı bulan genç, daha sonra 155 ihbar hattını arayarak durumu polise anlattı. Emniyet ekipleri, genci ve paraları alıp karakola götürdü. Genç, bulduğu paraları sahibinin bulunması için tutanak imzalayarak polis ekiplerine teslim etti.

Bir süre sonra Mehmet Gözükara karakola kayıp parası için başvuruda bulundu!

Bir süre sonra parasının kayıp olduğunu anlayan Mehmet Gözükara Dulkadiroğlu ilçe müdürlüğüne gelerek kayıp başvurusunda bulundu! O anda parasının bulunduğunu öğrenen Gözükara duygulanarak şunları kaydetti: ''Bir genç kolay yetişmiyor, bir Mehmet'te kolay yetişmiyor, böyle gençlerimizin olduğunu görmek beni çok gururlandırdı, bu benim bankadan çektiğim sigorta emeklilik paramdı bu kardeşimden allah razı olsun, benim için ve insanlık için büyük bir iyilik yaptı o ve Polis teşkilatımızdan allah razı olsun'' Dedi!

Parayı bulduktan sonra hiç düşünmeden polise gelip sahibini arayan 16 yaşındaki Mehmet ise : Yine olsa yine yapardım, beni annem ve babam böyle yetişirdi, para kolay kazanılmıyor kim olsa yerimde aynı şeyi yapardı, sahibi bulunduğu için çok mutluyum!'' dedi 

Para teslim edildikten sonra Polis ekipleri Mehmet Ateş'i ve parası bulunan Mehmet Gözükara'ya evine kadar eşlik etti!