Kahramanmaraş’ta polis ekipleri KPSS sınavı için okul önünde sınav saatini bekleyen öğrencilere uyarılarda bulunarak, üzerlerinde kimlik olup olmadığını sordu. Kimliği olmayan, kimliğini unutan ve eksik belgeyle gelen öğrencilere ilk saatlerde tespit eden polis, nüfus müdürlükleriyle kurduğu iletişim ağıyla anında TC numaralarını nüfusa bildirip, belgeleri hazırlanırken öğrencileri de seri şekilde önce nüfus idaresine, sonra da okullarına yetiştirdi. 


Kimliği olmayan öğrencilerin nüfusa götürüp, fotoğraf çektirip ardından kimliklerini çıkartan polis, sirenlerini çalarak trafikte geçiş üstünlüğünü kullanarak öğrencileri son dakikalarda okula yetiştirdi. Aynı zamanda ana cadde ve bulvarda gördükleri öğrenciyi toplayarak okullarına götüren polis, öğrencilerin okullara rahatça ulaşmalarını sağladı. Ayrıca yetişemeyen bir öğrenciyi ise bir trafik polisinin, ekip aracının kalmaması sonucu şahsi aracı ile sınava yetiştirdiği bilgisine ulaşıldı!


Türkoğlu ilçesinden Kahramanmaraş’a gelerek Şehit Galip Ateşe İlköğretim okulunda sınava girmeye çalışan Abdullah Azad K. (17) kimliğini yanına almadığını, kimliğinin de ilçede kaldığını fark edince polis ekipleri, sınava giriş saatine 15 dakika kala okula gelen Azad K.’nın önce TC numarasını nüfusa bildiren polis, belgelerin seri şekilde hazırlanmasını sağlarken, Azad K.’yi önce fotoğraçıya, sonra nüfusa ardından da okuluna yetiştirdi. Son saniyelerde okula koşarak giren Azad K. sınava alındı. 19 Mayıs lisesine kimliksiz gelen Melike Nur Y. (18) yardımcı olan polis önce nüfusta kimliğini çıkarttı sonra 1 dakika kala okula yetiştirdi.  
Polis ekipleri 14 öğrencinin nüfustan kimliğini çıkartıp okula yetiştirirken, kimliğini evde unutan 6 öğrencinin evinden kimliğini alıp okuluna götürdü. Yanlış okula giden ve sınava geçen kalan 34 öğrenciye yardımcı olundu.