Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, İstanbul seçimleri aşamasında bakanlıklarla görüşerek kentin sorunlarıyla ilgili büyük mesafe katettiler. Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, kentin sağlık, ulaşım, spor ve turizmle ilgili kronik haline gelen sorunlarını çözdükleri belirtildi.

Necip Fazıl Hastanesinin bulunduğu alana yapılması planlanan 300 yataklı kadın doğum hastanesinin yapılmasının talimatının, milletvekillerinin Sağlık Bakanı ile görüşmesinin ardından bizzat verildiği öğrenildi. Ayrıca Yörük Selim Ek Hizmet Binasının 300 yataklı yeni bir hastane olarak planlanması ve ihale edilmesi için daha önce yapılan görüşmelerin sonucunu aldıklarını ve teknik incelemenin başlatılması talimatı verildiği ifade edildi. 23 dönüm olan Yörük Selim Ek Hizmet Binasının alanının yeni hastane için yetersiz olduğu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hastane yapımı için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiği eski kışla bölgesi olarak bilenen Kuzey Çevre yolu bitişiğindeki 43 bin 422 metre kare alana Yörük Selim ek binası yapımının uygun görüldüğü ve teknik incelemelerin başlatılması talimatı verildiği bildirildi.

12 ŞUBAT STADYUMU KALDIRILIYOR

Stadyum yapımıyla ilgili de bilgi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “gençlik ve spor bakanımız ile yapılan görüşmede; Şehrimizdeki sporseverlerimizin ve kamuoyunun beklentisi olan yeni stadyum konusu görüşülmüştür. Malum olduğu üzere 1982 yılında faaliyete geçen 12 Şubat stadyumumuz 2 bin kapalı, 2 bin 500 maraton, 6 bin 500 kale arkası olmak üzere toplam 11 bin seyirci kapasitelidir. İlimiz takımlarından Kahramanmaraşspor TFF 2. Ligi, 1920 Maraşspor ise bölgesel amatör ligde mücadele etmektedir. Mevcut stadyumumuz 34 bin metrekare alanda ve şehir merkezinde kalmıştır. Gençlik ve Spor Bakanımız ve ardından Yatırımlar Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda, 12 Şubat Stadyumunun ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı, burasının yeni yapılacak stadyuma finansman sağlaması yönüyle çalışma başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda 43 bin metrekare alana sahip Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni bir stadyum yapılması ve bu stadyumun kendi kendini finansa edebilecek bir şekilde tasarlanması kararı alınmıştır.

HANGİ EVDE MOZAİK VAR BELİRLENECEK

Kültür ve Turizm Bakanımızla yaptığımız görüşmede; Germenicia Mozaiklerinin bulunduğu merkez Dulkadiroğlu ilçesi, Şeyhadil, Bağlarbaşı, Namık Kemal ve Dulkadiroğlu Mahallelerini kapsayan yaklaşık 140 hektarlık alan 2010 yılında 3. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bu tescil ile 3bin 660 sayıda parsel ve 3 bin 750 sayıda veya iki katlı konut üzerinde yeni bina tadilat ve imar uygulaması izne tabi hale geldiği ve bu durumun vatandaşın mağduriyetine sebep olduğu tarafımızdan izah edilmiş, sayın bakanımızca da bu talebimiz uygun bulunmuş, 140 hektarlık alanda çalışma yapılarak alanın daraltılması talimatı vermiştir. Sayın Bakanımız bu talimatını bir süre ile de sınırlandırmış ve 15 gün içerisinde çalışmanın yapılması kendisine rapor verilmesine dair teknik ekipleri talimat vermiştir.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN ÖDENEK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Yine ayrıca Kahramanmaraş Kalemizin restorasyon çalışmasının tamamlanmış olmasına rağmen turizme açılmamış olmasına dair talebimizin de gereği konusunda talimat vermiş ve derhal açılmasının sağlanacağı bildirilmiştir.

Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler sonucunda hal kavşağı ve tren istasyonu mevkiindeki yol çalışmasının tamamlanması için gerekli ödeneğin gönderilmesi talebimiz karşılanmış ve her iki çalışmanın da tamamlanmasına dair Karayolları Bölge Müdürlüğüne bilgi verilmiştir.”

Açıklamanın son bölümünde ise yapılan çalışmalarda bakanlarla yapılan görüşmeleri sağlayan ve şehrin sorunlarının takipçisi olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal’a teşekkür edildi.