Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesi yakınlarında önceki gece geç saatlerde, N.Ö (52) idaresindeki 47 DR 756 plakalı saman yüklü TIR, Konya istikametinden Afyonkarahisar istikametine seyir halindeyken sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bu nedenle TIR, kayarak orta refüje girdi.

Olayın ardından bölgeye çağrılan jandarma ekipleri, güvenlik önlemi almak için yola duba koymaya başladı. Bu sırada Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Tatlı, Sultandağı İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde Devriye Komutanı olarak olay yerine ulaştı.

Başkan Nar; “Emek en büyük değerdir” Başkan Nar; “Emek en büyük değerdir”

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜNÜ ŞEHİT ETTİĞİ JANDARMA ASTSUBAYI

Bu sırada M.G. yönetimindeki 03 AAG 354 plakalı kamyonet, kazadan dolayı dubalarla yol güvenliği almaya çalışan Kahramanmaraşlı Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Tatlı'ya ve ardından TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Astsubay Mustafa Tatlı, kaldırıldığı Akşehir Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HAKKINDAKİ İŞLEMLER

Kazanın ardından yapılan incelemelerde, kamyonet sürücüsü M.G.'nin 1.02 promil alkollü olduğu tespit edildi. Tedavisi tamamlandıktan sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.G., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'bilinçli, taksirli adam öldürme' suçlamasıyla tutuklanarak Bolvadin Cezaevine gönderildi.