Şehirle, ilçelerle kurum ve kuruluşlarla barışık bir üniversite artık KSÜ. Valiliğe bağlı müdürlüklerle, belediyelerle, Kahramanmaraş Sanayi odası ile, ilçelerle protokolleri var veya ortak projeler üretiyorlar.  İl milli eğitim müdüründen ilçe müdürlerine, okul müdürlerinden öğretmenlere kadar herkes “üniversiteyle güzel işbirliği içerisindeyiz” diyorlar.

“Çalışmayan personel, işlemeyen bir birim bölüm, merkez istemiyorum” diyor Rektör. Bakıyorsun Yıllardır deprem ve risk araştırma merkezi vardı, şimdi başta Belediyelere olmak üzere her yerde Maraş’ta deprem fay hatları ve deprem risklerini daha çok anlatıyorlar, danışmanlık yapıyorlar.

ÜSKİM ağırlıklı olarak üniversite içine hizmet ediyordu şimdi sanayinin, kurum ve kuruluşların ihtiyacı olan tekstille ilgili olandan, baca gazından, atıksu analizlerine kadar yüzlerce çeşit analizler yapılıyor. Baca gazı ve atık su analizlerinde yetkili Türkiye’de iki üniversiteden biri KSÜ. Üskim’de Milyonluk test, Arge ve analiz cihazları Kahramanmaraş’a hizmet ediyor artık. 

KSÜ mezunları derneği vardı, Radyo Ksü vardı, araştırma merkezleri vardı çoğu pasifti şimdi hepsi faaliyette, çünkü rektör “çalışmayan bir birim KSÜ’de kalmamalı” diyordu. Hele Radyo Ksü 35 ksü’lü ile faaliyete geçti şimdi de karasal yayına geçti.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Anneler Günü'ne Sanat Dolu Hediye Kahramanmaraş Büyükşehir'den Anneler Günü'ne Sanat Dolu Hediye

“Üniversite mezunlarında bilgi var pratik yok, uygulama yok” diyorduk. Şimdi mühendis olacak öğrenciler hep sahada . Son dönem 4/5 ay tümüyle sanayide ve firmalarda staj yapıyorlar. Yani işbaşında öğreniyorlar. 

Yabancı uyruklu öğrenciler dahil öğrenci ve firmalar eşleştiriliyor, teori yanında PRATİĞİ DE ÖĞRENEREK Mezun olsunlar diye. Güzel sanatlar, mühendislik, Orman fakülteleri öğrencileri hem okulda hem sahada  pratiği de yaşayarak mezun oluyorlar. Öğretmen adayları bir dönem değil daha uzun süreli olarak okullarda staj yapıyorlar. Bunlar hep KSÜ’de oluyor

Furkan Tuğrul'un analiz haberi'dir.