HAK-İŞ'in düzenlediği 1 Mayıs kutlamalarına giden Elbistan Devlet Hastanesi personeli ve aileleri Gaziantep - Şanlıurfa karayolunda kaza yaptı. Kaza sonucu şu anki bilgiye göre en az 5 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gaziantep - Şanlıurfa karayolunda bir otomobilin sollama yaptığı sırada tekeri patlaması üzerine minibüse çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle devrilen minübüste 5 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de ağır şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamalarına giden işçileri taşıyan 46 VK 309 plakalı otobüs, Şanlıurfa Birecik karayolunun 60. kilometresinde kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen otobüse arkadan gelen 45 HS 02 plakalı araç da çarptı. Feci kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi olay yerinde, 1 kişi de hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Araçlarda yaralanan 14 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.



DEHŞET FOTOĞRAFLARA YANSIDI
Öte yandan kaza sonrası Şanlıurfa karayolunda tam bir can pazarı yaşandı. Kazadan elde edilen fotoğraflarda, yere savrulan yaralıların görüntüleri yürek yaktı. Kaza sonrası çok sayıda ambulans ekibi olay yerine gönderilirken, kazanın görüntülere dehşeti gözler önüne serdi.