Yapıldığı ilk günden itibaren istenileni veremeyen Kahramanmaraş Havaalanı iptal edilen uçuş seferleriyle şehrin en önemli sorunlarından biri haline geldi.

Uçakların otomatik pilotla rahat inmesini sağlayacak ILS cihazının takılması çalışması sürürken cihazın işe yaramaması durumunda pistin döndürüleceği öne sürüldü.

Kahramanmaraş’ta en küçük olumsuz hava muhalefetlerinde iptal edilen uçuş seferleri vatandaşları canından bezdirdi.

Kahramanmaraş'taki yangın felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Kahramanmaraş'taki yangın felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Yeni terminal binası yapılmasına rağmen bir türlü düzene girmeyen ve sıklaşan iptaller tepkileri üst boyuta taşıyınca ILS cihazı takılmasına karar verildi.

Kipaş Holding’in Söke’deki açtığı Kağıt Fabrikası açılış töreninden dönen uçağın yine Gaziantep’e inmesi şehir protokolünde de tepki ile karşılanmış, ILS cihazının takılma işlemleri hızlanmıştı. Hatta Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz Kipaş Holding olarak ILS cihazının maliyetini karşılayabileceklerini, şehre hediye edebilecekleri önerisinde de bulunmuştu.

Dönemin Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ILS cihazının da Kahramanmaraş Havaalanın da ihtiyacı karşılayamayacağı gerekçesiyle cihaza sıcak bakmıyordu. Şehirdeki gelen tepkiler üzerine dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, ILS cihazının takılması için talimat vermiş inşaat ihalesi de yapılarak çalışmalara başlatılmıştı.

Konuyu yakından takip eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ILS cihazının bir an önce kurularak uçuşların düzenli hale gelmesi için inşaat süresini aşağıya çekmeye çalıştıklarını, ILS cihazıyla uçuş sorununun ortadan kalkmasını umduklarını söyledi.

ILS cihazına rağmen sorunun devam etmesi üzerine ise şehre uçuş gerçekleştiren birçok pilotla görüştüklerini, ayrıcı bu konuda uzman görüşüne de başvurduklarını dile getiren Buluntu; ILS cihazının tam anlamıyla ihtiyacı karşılayamaması durumunda, pistin yönünü 10 dereceye kadar döndürerek kesin çözüme kavuşabileceğini söyledi.