İl Sağlık Müdürlüğü Açıkladı: Kahramanmaraş'ta 3 Sağlık Merkezinde Dönüşüm Başlıyor
İl Sağlık Müdürlüğü Açıkladı: Kahramanmaraş'ta 3 Sağlık Merkezinde Dönüşüm Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tütün ürünlerinin kullanımıyla mücadele kapsamında yeni bir yasal düzenleme hazırlığı yürütüldüğünü duyurdu. Bakan Memişoğlu, toplum sağlığını korumak amacıyla tasarlanan bu çalışmanın tütün ürünlerine erişimi kısıtlamayı hedeflediğini açıkladı. Söz konusu düzenleme, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren tüm satış noktalarını ve vatandaşları doğrudan etkileyecek.

SİGARA REYONLARINDA GÖRÜNÜRLÜK KISITLANIYOR

Bakanlık tarafından hazırlanan taslak metin, tütün ürünlerinin market ve büfe gibi satış noktalarındaki teşhirine yönelik yeni standartlar getiriyor. Yeni dönemde sigara paketlerinin raflarda açıkça görünmesi engellenecek. Bu uygulama sayesinde, özellikle çocukların ve gençlerin tütün ürünleriyle temasının azaltılması planlanıyor. İşletmeler, yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ürünlerini kapalı veya görünürlüğü sınırlandırılmış alanlarda muhafaza etmek durumunda kalacak.

18 YAŞ ALTINA SATIŞ İÇİN SAHADA SIKI DENETİM

Bakan Kemal Memişoğlu, 18 yaş altındaki bireylere tütün ürünü satışı yapılması konusundaki yasal yasakların tavizsiz uygulanacağını belirtti. Denetim ekipleri, Kahramanmaraş genelindeki market, bakkal ve büfelerde yaş kontrolü uygulamalarını yoğunlaştıracak. Kurallara aykırı hareket eden ve çocuklara sigara satışı gerçekleştiren işletmelere yönelik yasal yaptırımlar önemli ölçüde ağırlaştırılacak.

KAHRAMANMARAŞLI İŞLETMECİLER HAZIRLIK YAPIYOR

Kahramanmaraş'ta tütün mamulleri satışı yapan esnaflar, taslağın yasalaşmasını bekliyor. Düzenleme ile birlikte işletme sahiplerinin raflarını yeniden düzenlemesi ve yaş doğrulama süreçlerinde daha dikkatli olması gerekecek. Bakanlığın bu adımı, tütün ürünlerinin toplum üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek adına atılan kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.