Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi, 6 Şubat felaketinin yıkıcı izlerini barındırmaya devam ediyor. Narlı Mahallesi sınırlarında yer alan tarihi höyük, asrın felaketinde ağır hasar aldı.
Devasa yarık, depremin ardından ilk kez dron çekimleriyle kayıt altına alındı.
NarLI MEVKİİNDEKİ HÖYÜKTE DEV OBRUK VE YARIK OLUŞTU
Havadan yapılan görüntülemeler, sarsıntının boyutunu açıkça sergiliyor. Höyük yüzeyinde yaklaşık 1,5 metre genişliğinde ve 30 metreye varan uzunlukta dev bir hat oluştu.
Görüntüler sadece yarığı değil, alanın tam merkezinde çökme sonucu meydana gelen obruğu da ortaya çıkardı. Afetin tarihi mirasa vurduğu bu darbe, bölge sakinlerini ve araştırmacıları tedirgin ediyor.
ÇÖÇELİ MAHALLE MUHTARI UYARDI: BÖLGE TEHLİKE ARZ EDİYOR
Çöçeli Mahalle Muhtarı Murat Sımsık, 68 dönümlük tescilli sit alanındaki son durumu aktardı. Sımsık, mahalledeki otlatma faaliyetlerinin yarılan bölgede risk oluşturduğuna dikkat çekti.
Muhtar Sımsık, alanın mülkiyet yapısına ve geleceğine dair şu bilgileri verdi:
"Deprem sırasında bu devasa alan ortadan ikiye ayrıldı. Hayvan yetiştiricileri küçükbaş hayvanları zaman zaman buraya getiriyor. Yarık ve obruk nedeniyle alan ciddi risk taşıyor. Arkeologlar sahada inceleme yaptı; Domuztepe çalışmasının ardından burayı da programa alacaklarını belirttiler. Resmi kayıtlarda şahıs tapulu görünen bu alanın koruma altına alınmasını ve turizme kazandırılmasını istiyoruz."
Next





