Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ile güç birliği yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, sporu ve kültürü aynı çatı altında buluşturdu. Yüzyıllardır Anadolu’nun dört bir yanından süzülüp gelen centilmenlik ruhu, bu festivalle birlikte yeniden can buldu. Pehlivanların toprak zemindeki o amansız mücadelesi, izleyenlerin yüreğinde unutulmaz izler bıraktı. Organizasyon, şehrin sosyal dokusunu güçlendirirken geçmişle bugün arasında sağlam köprüler kurdu.

BAŞKAN MEHMET AKPINAR’DAN TARİHİ ÇAĞRI
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Bertiz coğrafyasının tarihe kök salmış misafirperverliğini şu çarpıcı sözlerle özetledi:
"Bertiz; mert insanlarıyla, eşsiz doğasıyla ve ata sporumuza bağlandığı sadakatle bu şehrin öz malıdır. Bizler sadece bir spor müsabakası tertiplemiyoruz; atalarımızdan devraldığımız şerefli bir mirası yarınlara taşıyoruz. 11 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Baydemirli’de kurulacak bu büyük er meydanına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Gelin, bu coşkuyu ve kardeşlik iklimini omuz omuza yaşayalım."

ULAŞIM KOLAYLIĞI SAĞLANDI
Güreş tutkunlarının alana konforlu şekilde erişmesi için Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından özel araç tahsis edildi. 11 Ekim Pazar sabahı saat 08.00’de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünden hareket edecek kafile; Ulu Camii, Haydarlı, Sütçü İmam Kavşağı ve Yedikuyular Yolu güzergâhını izleyerek doğrudan Baydemirli Mahallesi'ne ulaştı. Binlerce vatandaşın akın ettiği bu dev buluşma, şehre bayram havası yaşattı.

Next





