Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Astronomi Gözlem Şenliği, 14 Ocak 2025 akşamı Yedikuyular bölgesinde gerçekleşti.
BİLİMSEVİNLER GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU
Astronomi meraklıları, bu özel geceyi unutulmaz bir deneyime dönüştürdü. Alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlikte, bilim ve gökyüzü tutkusu bir araya geldi. Katılımcılar, gece boyunca çeşitli astronomi konularında bilgi edinirken teleskoplar aracılığıyla gökyüzünü incelediler.
BİLİM DOLU SÖYLEŞİLER VE SUNUMLAR
Etkinlikte, KSÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Toroğlu, "Türk Bilim İnsanlarının Astronomiye Katkıları" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılar, bu söyleşiyle Türk bilim insanlarının astronomiye katkıları hakkında kapsamlı bir bilgi edinme fırsatı buldular.
Bunun yanı sıra, Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi’nden Dr. Nurullah Kılınç, Fen Bilgisi Öğretmeni Durmuş Arslan, 12 Şubat Bilim ve Sanat Merkezi’nden Mehmet Ceyhan, TOBB Fen Lisesi’nden Coğrafya Öğretmeni Gamze Metin ve Fizik Öğretmeni Ali Sünbül, "Temel Astronomi Bilgileri" başlıklı sunumlarıyla katılımcılara yol gösterdiler.
ÖĞRENCİLER VE EĞİTMENLER BİR ARAYA GELDİ
Etkinliğe, TOBB Fen Lisesi’nden 21 astronomi meraklısı öğrenci de katıldı. Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş ve Şube Müdürleri Kemal Kösekul, Ali Kaya, Soner Akpınar ile Ar-Ge birimi öğretmenleri etkinlikte yer aldılar.
GÖKYÜZÜNÜ KEŞFETME FIRSATI: TELESKOP VE VR TEKNOLOJİSİYLE BİR GECE
Katılımcılar, teleskoplar aracılığıyla Ay, Mars, Satürn ve Venüs gezegenlerini gözlemleme fırsatı buldular. Aynı zamanda VR sanal gözlükler ile güneş sistemi temalı video izleyerek uzaya sanal bir yolculuk yapmayı deneyimlediler. Eğlenceli bir astronomi bilgi yarışması ile de bilgi düzeylerini test ettiler.
YEREL HEDİYELER VE KATILIM BELGELERİYLE BİR GECE DAHA TAMAMLANDI
Etkinlik sonunda katılımcılara çeşitli ikramlar sunulurken, tüm katılımcılara hediyeler ve Katılım Belgeleri verildi. Böylece, astronomiye olan ilgi bir adım daha arttı ve katılımcılar unutulmaz bir bilim gecesi geçirdiler.