Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), vefat eden abonelerin su sözleşmeleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Kurum, mirasçıların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla abonelik devir süresini 31 Temmuz 2026 tarihine kadar uzattı. Yoğun başvuru süreçlerini dikkate alan yetkililer, vatandaşların yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için bu tarihin son şans olduğunu belirtti.
İŞLEM YAPMAYANLARIN SUYU KESİLECEK
KASKİ, devir işlemi yapmayan abonelikler hakkında net bir yaptırım açıkladı. Belirlenen 31 Temmuz 2026 tarihine kadar yasal mirasçılar tarafından devralınmayan abonelikler, kurum tarafından resen iptal edilecek. İşlem süreci tamamlanmayan konut veya iş yerlerinin su sayaçları sökülerek hizmete son verilecek. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına son günü beklemeden en yakın KASKİ Abone İşleri birimine müracaat etmelerini istedi.
ABONELİK DEVİR İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
Mirasçılar, su aboneliğini kendi adlarına tescil ettirmek için belirli evraklarla başvuru yapacak. KASKİ tarafından belirlenen evrak listesi şu şekilde:
-
Veraset İlamı: Mirasçılık durumunu kanıtlayan belge.
-
DASK Poliçesi: Taşınmazın güncel Zorunlu Deprem Sigortası.
-
Tapu Fotokopisi: Taşınmaza ait mülkiyet belgesi.
-
Emlak Beyannamesi: Tapusu henüz çıkmayan yerler için ilgili belediyeden alınacak beyanname.
Next




