KAHRAMANMARAŞ'TA PLANLI SU KESİNTİSİ YAPILACAK
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), kent genelinde yürüttüğü altyapı geliştirme faaliyetleri kapsamında Onikişubat ilçesinde geçici su kesintisine gidiyor. İçme suyu deposunda gerçekleştirilecek bağlantı yenileme hamlesi doğrultusunda kurum, hedeflenen bölgedeki hatlarda akışı durduracak. Yetkililer, teknik personelin gün boyunca depodaki montaj ve altyapı entegrasyon işlemlerini sürdüreceğini ifade ediyor.
KESİNTİDEN ETKİLENECEK BÖLGELER VE SAAT ARALIĞI
KASKİ'nin yayınladığı takvime göre kesinti, 10 Eylül 2026 Perşembe günü sabah saat 08.00 itibarıyla başlayacak. Saha ekipleri, akşam saat 20.00'ye kadar sürmesini öngördükleri 12 saatlik zaman diliminde ana depodaki bağlantıları tamamlamayı hedefliyor. Çalışma takvimi doğrudan Onikişubat sınırları içerisinde yer alan Ceyhan, Kavlaklı ve Kazım Karabekir mahalleleri ile Organize Sanayi Bölgesini kapsıyor.
ŞEBEKEYE SUYUN YENİDEN VERİLMESİ SÜRECİ
Ekipler planlanan bağlantı işlemlerini saat 20.00'den önce tamamlarsa şebekeye suyu belirtilen süreden daha erken yönlendirecek. Kesintinin sona ermesiyle birlikte KASKİ, suyu hatlara kademeli olarak aktaracak. Borulardaki basınç seviyesinin beklenen düzeye ulaşması ve sistemin tamamen dengelenmesi belirli bir süre alacağından, yüksek kotlarda veya uç noktalarda kalan konutlara suyun ulaşması zaman alabilecek.
VATANDAŞLARIN ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER
KASKİ yetkilileri, kesinti süresince mağduriyet yaşamak istemeyen abonelerin çalışma saati başlamadan gerekli hazırlıkları yapmasını öneriyor. Günlük evsel ve ticari su ihtiyacını göz önünde bulunduran vatandaşların, sabah saat 08.00 öncesinde yeterli miktarda su depo etmesi büyük önem taşıyor. Ekipler, altyapı yenileme sürecinin ardından bölgedeki su akışını en kısa sürede eski düzenine kavuşturmayı amaçlıyor.

Next




