HSK 12 Haziran 2026 tarihli kararnamesiyle Kahramanmaraş adli yargısında geniş çaplı bir atama süreci başlattı. Kent genelinde 30’dan fazla yargı mensubu göreve başlarken, yaklaşık 40 isim ise farklı şehirlere tayin edildi.

YENİ ATAMALARLA YARGI KADROSU YENİLENDİ

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 12 Haziran 2026 tarihli Adli Yargı Kararnamesi ile Kahramanmaraş yargı teşkilatında önemli bir görev değişimine imza attı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 30’u aşkın hâkim ve savcı Kahramanmaraş Adliyesi’ndeki yerini aldı. Bu atamalarla birlikte, adli süreçlerin hız kazanması ve yargı hizmetlerinin verimliliğinin artırılması hedefleniyor. Büyükşehirlerden ve bölge adliye mahkemelerinden gelen deneyimli yargı mensupları, yeni görev yerlerinde mesaiye başlayacak.

KAHRAMANMARAŞ’TA GÖREV DEĞİŞİMİ VE AYRILIKLAR

Kararname, Kahramanmaraş’ta uzun süredir görev yapan çok sayıda ismi de kapsadı. Kentteki 40’a yakın hâkim ve savcı, farklı şehirlerdeki ağır ceza mahkemeleri, asliye mahkemeleri ve bölge adliye mahkemelerine atandı. Bu süreç, adliye içi organizasyonel yapıda da yeni bir yapılanmayı beraberinde getirdi. Özellikle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde iki savcının başsavcı vekilliği görevine getirilmesi, yönetim kademesinde dikkat çeken bir diğer gelişme oldu.

KAHRAMANMARAŞ’A ATANAN HÂKİM VE SAVCILAR

Kararname ile Kahramanmaraş'a gelen isimler arasında şu yargı mensupları yer alıyor:

  • Hâkimler: Ömer Nasuh Şahin, Bora Akbaş, Selçuk Nacar, Cihan Alabay, Ayşe Özkul Koyuncu, Ayşegül Kizir, Müşerref Özıspartalı, Alihan Özıspartalı, Fatma Funda Toker, Hatice Ulusoy Öcal, Ali Onur Çıtak, Murat Keskin, Yeşim Kılıç Kabak, Behiye Kiraz, Mesut Özçelik (Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı), Seyfullah Ali Şahin, Şevket Zişan Bilge Yağcı, Halil Dilan (Ağır Ceza Başkanı), Osman Ercan, Yunus Karalar, Aleyna Süle Karalar.

  • Cumhuriyet Savcıları: Ali Resul Ceritlioğlu, Cengiz Bayrak, Ayşe Gül Gürer, Sabri Dağdelen, Metehan Kahye, Nagehan Göktürk, Batuhan Bulut, Muhammet Numan Ergin (Başsavcı Vekili), Betül Dinler Özçelik, Rahman Ergen, Elif Ergen.

    Kahramanmaraş'ta duvardan düşen kişi öldü
    Kahramanmaraş'ta duvardan düşen kişi öldü
    İçeriği Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ’TAN FARKLI İLLERE ATANANLAR

Şehirde görev süresini tamamlayan çok sayıda yargı mensubu ise yeni görev yerlerine uğurlandı. Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve daha birçok farklı ilin adliyesine tayini çıkan hâkim ve savcılar arasında Ömer Karabulut, İbrahim Keskin, Habibullah Keser, Emrah Özsoy ve Semiha Baştaş gibi isimler bulunuyor. Ayrıca il içinde Evin Tarhan Ertürk ve Serkan Koçak, başsavcı vekilliği görevlerine getirilerek Kahramanmaraş Adliyesi'ndeki görevlerine devam edecek.