Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen programda gaziler, gazi aileleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi. Günün programında dernek ziyaretlerinin yanı sıra Türk bayraklarının taşındığı kortej yürüyüşü düzenlendi.

Dünyanın konuştuğu Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç’in yeni mesleği belli oldu
Dünyanın konuştuğu Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç’in yeni mesleği belli oldu
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de Gaziler Günü programına katılarak gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

GAZİLER DEMOKRASİ MEYDANI’NDAN YÜRÜDÜ

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Kortej Yürüyüşü”, Demokrasi Meydanı’ndan başladı.

Türk bayraklarını taşıyan gaziler, gazi aileleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar Milli İrade Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında vatandaşlar kortejde yer alan gazileri alkışlarla karşıladı. Programda şehit ve gazilere duyulan minnet ifade edildi.

Buyuk Gaziler Gunu 7

KENT PROTOKOLÜ KORTEJDE YER ALDI

Kortej yürüyüşüne Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur ve Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem katıldı.

Yürüyüşte ayrıca Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, gaziler, gazi aileleri ve vatandaşlar yer aldı.

GAZİLER DERNEKLERİ ZİYARET EDİLDİ

Programın ilk bölümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ziyaret edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dernek Başkanı Mehmet Ali Küpeli, dernek yöneticileri, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Kortej yürüyüşünün ardından Görgel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret etti. Burada gazilerle sohbet eden Görgel, günün anlamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Program kapsamında aziz şehitler ile hayatını kaybeden gazilerin ruhları için dualar okundu.

Buyuk Gaziler Gunu 3 2

GÖRGEL: “GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ”

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla açıklama yapan Fırat Görgel, gazilerin vatan sevgisi, cesaret ve fedakârlığın güçlü timsalleri olduğunu belirtti.

Görgel, “Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, milletimizin istiklali ve istikbali uğruna mücadele eden tüm gazilerimize minnet borçluyuz” ifadelerini kullandı.

“GAZİLERİMİZİN VE ŞEHİT YAKINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak gaziler ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Görgel, bu kesimlerin hayatını kolaylaştıracak çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Görgel, açıklamasında tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi. Görgel ayrıca aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı; hayatını kaybeden gazilere Allah’tan rahmet diledi.

Program, gaziler ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.