Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi’nde tıp dünyasında nadir görülen vakalardan biri yaşandı. Mide bulantısı, baş ağrısı ve adet gecikmesi şikayetleriyle "hamileyim" diyerek muayene talep eden hasta, yapılan ileri tetkiklerin ardından beyninde tümör olduğunu öğrendi.
GEBELİK TESTİ NEGATİF ÇIKTI
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğba Çiftçioğlu, hastanın tipik gebelik belirtileriyle kendilerine başvurduğunu ifade etti. İlk muayenede gebelik tespit etmediklerini belirten Çiftçioğlu, şikayetlerin kaynağını bulmak için süreci derinleştirdiklerini vurguladı. Yapılan hormon testlerinde, vücutta süt salınımını sağlayan "prolaktin" seviyesinin normalin çok üzerinde olduğu görüldü.
HİPOFİZ BÖLGESİNDE KİTLE TESPİT EDİLDİ
Yüksek çıkan hormon değerleri üzerine hastayı radyolojik incelemeye sevk ettiklerini dile getiren Op. Dr. Çiftçioğlu, çekilen hipofiz MR'ı sonucunda gerçekle karşılaştıklarını söyledi. Uzman doktor, hastanın beynindeki hipofiz bölgesinde "prolaktinoma" adı verilen bir tümör saptadıklarını kaydetti. Bu kitlenin, hamilelik belirtilerini taklit eden hormon artışına yol açtığını açıkladı.
İLAÇLA TEDAVİ MÜMKÜN
Tespit edilen kitle hakkında bilgi veren Op. Dr. Tuğba Çiftçioğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Hastamız bize gebelik muayenesi talebiyle geldi. Ancak yaptığımız araştırmada bu şikayetlere beyindeki bir tümörün sebep olduğunu bulduk. Prolaktinoma dediğimiz bu yapı genellikle iyi huyludur ve kanserleşme eğilimi düşüktür. İlaç tedavisiyle bu durumu kontrol altına almak mümkündür. Gebelik belirtileri gösteren ancak gebe olmayan hastalarımızda bu ihtimali mutlaka değerlendiriyoruz."




