Kahramanmaraş genelinde Perşembe günü başlayan kar yağışı, şehri kısa sürede beyaz örtüyle kapladı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu kent merkezinde, karın tadını en çok çocuklar çıkardı.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN KESİNTİSİZ MESAİ

Büyükşehir Belediyesi koordinesindeki ekipler, ana arterler ve cadde üzerindeki ulaşımın aksamaması için teyakkuza geçti. Karla mücadele timleri, vatandaşların günlük yaşamında mağduriyet yaşamaması adına küreme ve tuzlama çalışmalarını yirmi dört saat esasına göre sürdürüyor. Şehrin her noktasında görev alan personeller, iş makineleriyle yolları açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.

KARLARIN SİLİNMESİNİ İSTEMEYEN ÇOCUKLARDAN SEMPATİK DİRENİŞ

Sokak aralarındaki temizlik faaliyetleri devam ederken, ortaya yüzleri gülümseten manzaralar çıktı. Karın keyfini doyasıya yaşayan bir grup çocuk, oyun alanlarının yok olacağı düşüncesiyle ilginç bir yönteme başvurdu. Kar küreme aracının önüne geçen minikler, el ele tutuşarak barikat kurdu. Karın süpürülmesini engellemek isteyen çocukların bu "beyaz direnişi" çevredeki vatandaşların ilgisini çekti.

Kahramanmaraş’ta eczacılar 5 aydır ödeme alamıyor
Kahramanmaraş’ta eczacılar 5 aydır ödeme alamıyor
İçeriği Görüntüle

O ANLAR VATANDAŞIN KAMERASINA YANSIDI

Çocukların temizlik ekiplerine engel olmaya çalıştığı o neşeli dakikaları, bölgedeki bir vatandaş cep telefonuyla anbean kaydetti. Görüntülerde; çocukların birbirine kenetlenerek iş makinesinin ilerlemesini durdurmaya çalıştığı ve neşeyle bağırdıkları görülüyor. Ekiplerin de çocukların bu heyecanına anlayışla karşılık vermesi, kışın en sıcak karesi olarak hafızalarda yer edindi.