Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Elbistan merkezli Arığ Yapı Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi, mali yapısını yeniden yapılandırmak amacıyla yargıya başvurdu. Kahramanmaraş Asliye Ticaret Mahkemesi, başvuruyu değerlendirerek şirket ve yetkilileri hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. 6 Mart 2026 tarihinden itibaren geçerli olan bu kararla birlikte, firmanın varlıkları koruma altına alındı.
MAHKEMEDEN ŞİRKET VARLIKLARINA YÖNELİK TEDBİR KARARI
Mahkeme heyeti, 2026/193 esas numaralı dosya üzerinden yürüttüğü incelemede, İcra ve İflas Kanunu’nun öngördüğü belgelerin tamamlandığını tespit etti. Konkordato sürecinin sağlıklı ilerlemesi için şirketin taşınmaz devri yapmasını, rehin tesis etmesini ve önemli varlıklarını elden çıkarmasını yasakladı. Mahkemenin izni dışında gerçekleşen tüm işlemlerin geçersiz sayılacağını hükme bağlayan yargı, işletme yönetimini denetim altına aldı.
ALACAKLILAR İÇİN 7 GÜNLÜK İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI
Yasal prosedür gereği ilan edilen karara karşı alacaklıların itiraz hakkı bulunuyor. Şirketten alacağı olan kişiler, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde mahkemeye dilekçe vererek konkordato talebinin reddini isteyebiliyor. Alacaklılar, bu süre zarfında konkordato şartlarının oluşmadığına dair delillerini yargıya sunma hakkına sahip oluyor.
KRİTİK DURUŞMA HAZİRAN AYINDA YAPILACAK
Şirketin mali geleceğinin ve sunduğu ödeme planının netleşeceği asıl duruşma için takvim belirlendi. Kahramanmaraş Asliye Ticaret Mahkemesi, dosyanın nihai karara bağlanacağı duruşma tarihini 3 Haziran 2026 olarak açıkladı. Bu tarihe kadar geçici komiser heyetinin denetiminde faaliyetlerini sürdürecek olan firma, borçlarını yapılandırmak için projelerine devam edecek.





