Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 6 Şubat sarsıntılarının ardından hayata geçirilen geçici barınma merkezleriyle ilgili mühim bir duyuruda bulundu. Şehirdeki konteyner kentlerin 2025 senesi bitmeden tamamen tahliye edilmesinin amaçlandığını bildiren Vali Ünlüer, bu yöndeki yoğun gayretleri kamuoyuyla paylaştı.
KONTEYNER KENTLERİN TASFİYE SÜRECİ HIZLANIYOR
Vali Ünlüer, deprem felaketinin ardından acil barınma ihtiyacını karşılamak üzere kurulan konteyner kentlerin artık kalıcı yaşam alanlarına dönüşüm sürecinde olduğunu vurguladı. "Gayemiz, bu sene içinde ilimizdeki tüm konteyner yerleşim birimlerini kullanımdan kaldırmak," diyen Ünlüer, 21 metrekarelik geçici konutlarda uzun soluklu bir hayatın mümkün olamayacağının altını çizdi. Ünlüer, vatandaşların daha sağlam, sağlıklı ve daimi yuvalarına kavuşmasının en önemli öncelikleri olduğunu dile getirdi.
SENENİN SONUNA KADAR 174 BİN YUVA TESLİM EDİLECEK
Kalıcı konut inşa çalışmalarının süratle ilerlediğini belirten Vali Ünlüer, "Konutlar tamamlandıkça, konteynerlerde ikamet eden hemşehrilerimiz yeni evlerine nakledilecek. Bu sayede konteyner kentler de tedricen boşaltılmış olacak. Amacımız, yılın sonuna kadar her vatandaşımızın kira ödeyerek yaşayabileceği bir konuta sahip olması" şeklinde konuştu.