Kahramanmaraş'ın Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer kamu kurumları iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, şehre kazandırılan 3,615 geçici iş yeri sayesinde esnaflar ticari hayatlarını sürdürerek, deprem sonrası şehirdeki ticaretin canlanmasına katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve kamu kurumlarının güçlü iş birliği, şehirdeki geçici çarşılar projesini hayata geçiriyor.

gecici-is-yerleri-esnafa-umut-oldu1

Deprem sonrasında iş yerlerinin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle mağdur olan esnafların ticari faaliyetlerini devam ettirebilmeleri amacıyla planlanan 4,055 geçici iş yerinden 3,615'i tamamlandı ve hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

Şehir genelinde stratejik noktalara konumlandırılan bu geçici iş yerleri, esnafa umut ışığı oldu.

gecici-is-yerleri-esnafa-umut-oldu3

GEÇİCİ İŞ YERLERİ KENTİ TİCARETİNE CANLILIK GETİRİYOR

Şehirdeki ticaretin canlanması için kritik bir role sahip olan bu geçici iş yerlerine duyulan memnuniyeti dile getiren esnaflar, Büyükşehir Belediyesi ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Hem şehir ekonomisinin canlanması hem de esnafların ayakta kalabilmesi için hayati bir rol oynayan bu iş birliği, Kahramanmaraş halkının geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.

Kâşgarlı Mahmud ve Divanu Lügati't Türk: 950 Yıllık Miras Kâşgarlı Mahmud ve Divanu Lügati't Türk: 950 Yıllık Miras

Geçici iş yerlerinin sağladığı destek ile şehirdeki ticaretin yeniden canlandığına dair olumlu sinyaller alınıyor.

gecici-is-yerleri-esnafa-umut-oldu2

gecici-is-yerleri-esnafa-umut-oldu4

gecici-is-yerleri-esnafa-umut-oldu5