Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde uyuşturucu ticareti yapan organize suç örgütüne yönelik uzun süreli teknik ve fiziki takip, şafak operasyonuyla sonuçlandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, zehir tacirlerine ağır bir darbe indirildi.
Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla belirlenen adreslere girdi. Gençleri hedef alan ve uyuşturucu imalatı yapan suç şebekesinin inlerini tespit eden jandarma timleri, çok sayıda adreste arama yaptı. Operasyon neticesinde sokaklara sürülmesi planlanan yüklü miktarda uyuşturucu madde ve askeri mühimmat ele geçirildi.
ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK: ELE GEÇİRİLENLER ŞAŞIRTTI
Jandarma ekiplerinin profesyonel çalışmaları sonucu ele geçirilen suç unsurları, şebekenin faaliyet ağını gözler önüne serdi. Adreslerde yapılan detaylı aramalarda; 170 gram metamfetamin, 210 gram skunk, 320 adet sentetik ecza hapı ve 30 gram bonzai maddesi bulundu.
Uyuşturucu maddelerin yanı sıra, suç faaliyetlerinde kullanılan 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet 7.62 mm çapında fişek ve 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı muhafaza altına alındı.
8 GÖZALTI, 2 TUTUKLU, 2 FİRARİ: OPERASYON SÜRÜYOR
Pazarcık merkezli operasyonun bilançosu kamuoyuyla paylaşıldı. Operasyon kapsamında 8 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın önceki aşamalarında yakalanan 2 şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Kimlikleri belirlenen firari 2 şüphelinin yakalanması için ise ekiplerin geniş çaplı çalışması devam ediyor.
BAŞSAVCILIKTAN TİTİZLİK VURGUSU
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, uyuşturucuyla mücadelede taviz verilmeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, suç örgütlerinin deşifre edilmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla operasyonların kararlılıkla süreceği belirtildi. Adli sürecin büyük bir titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.




