Kayseri'de kripto para ticareti yapan bir şirketle ilgili dolandırıcılık iddiaları, ülke genelinde yankı uyandırıyor. Kar vaadiyle paralarını yatırdıklarını, ancak geri alamadıklarını söyleyen 6 kişi, Kayseri Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

BÜYÜK KAZANÇ VAADİYLE MAĞDUR OLDULAR

Şirketin, kripto hesaplarına yatırılan paralara her ay yüzde 15 kar payı vaadi verdiği ileri sürülüyor. Ancak şikayetçiler, bu sözlerin yerine getirilmediğini iddia ederek hukuki yollara başvurdu. Suç duyurusunda bulunan 6 kişiden biri olan Celal Yeniyurt, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şirket aracılığıyla 571 bin lirasını kaybettiğini söyledi.

Kahramanmaraş dahil 39 ilde eş zamanlı operasyon: 103 şüpheli yakalandı Kahramanmaraş dahil 39 ilde eş zamanlı operasyon: 103 şüpheli yakalandı

ANLAŞMAYA RAĞMEN PARASINI GERİ ALAMADI

Yeniyurt, anlaşma gereği her ay yüzde 15 faiz almayı ve 6 ay sonunda ana parasını çekmeyi planladığını belirtti. Ancak şirket yöneticilerinin sürekli bahanelerle kendisini oyaladığını, bu nedenle parasını geri alamadığını ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ VE ADANA DA MAĞDUR İLLER ARASINDA

Dolandırıldığını öğrendiğinden sonra başka illerde de benzer durumlar yaşandığını fark ettiğini dile getiren Yeniyurt, özellikle Adana ve Kahramanmaraş'ta çok sayıda mağdur olduğunu öğrendiğini belirtti. Yeniyurt, şirket yöneticileri hakkında hukuki sürecin başlatılacağını vurguladı.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİNDEN YASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin de olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, sanal para piyasasına ilişkin acilen yasal düzenleme gerekliliğine dikkat çekti. "Bu tarz şirketlerin kolayca açılması ve para toplaması engellenmeli. Binlerce kişi dolandırıldı ve şikayetçi olmayan birçok kişi daha var." dedi.

MAĞDURLAR HUKUKİ HAKLARINI ARIYOR

Açıklamaların ardından mağdurlar, savcılığa giderek resmî şikayetlerini bildirdi.