Geçen yıl psikolojik ihracat sınırı olan 1 milyar doları aşan, dünyanın en önemli markalarına fason üretim yapan, tekstil, çimento, elektrik, ayakkabı ve kuyumcu kenti olan Kahramanmaraş’ta 27 Mart Çarşamba (yarın) Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde bölgesel istişare toplantısı düzenlenecek.
Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmanın yanı sıra, dolarda yaşanan manipülasyon hamlelerinin Türk iş insanına yansıması, alınacak tedbirler, üretim hacminin artması için yapılacak hamlelerin konuşulması bekleniyor.
Son 29 çeyrektir güven ve istikranın timsali olan Türkiye’de ekonomi alanında özellikle ABD’nin hakim politika gütmesi ve iş dünyasının buna nasıl bir reaksiyon vermesi gerektiği ise toplantının bir diğer önemli maddesi olması bekleniyor.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada ise şunları yer verildi: “
27 Mart 2019 Çarşamba günü saat 15.00'de, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ileTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleri ve çevre illerin oda ve borsalarının katılımı ile Odamızda genel ve yerel ekonomik sorunların görüşüleceği Bölgesel İstişare Toplantısı düzenlenecektir”
Haber: Mustafa Kılınç