Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Nedim Şerefoğlu, Mübarek Kurban Bayramı nedeni ile gönderdiği bayrak tebriklerinde ‘Uludaz’ın sakinleri” isimli uğur böceklerini gösteren bir fotoğraf kullandı.

Mehmet Kırmızakaya’nın objektifine yansıyan fotoğrafta; bir kaya parçası üzerinde sıralanmış uğur böcekleri görülüyor. Kahramanmaraş’ın tanıtımı için son yıllarda sıkça gündeme gelen uğur böceklerinin fotoğrafı bulunan bayram tebriki hazırlatan Şerefoğlu mesajında ise şunları kaydetti:

“Bayramınızı tebrik eder; size, ailenize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesi dileğiyle selam ve muhabbetlerimi sunarım.”

Başta cep telefonu ve internet gibi kitle iletişim araçları yaygınlaşıncaya kadar büyük rağbet gören ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş bayram tebriki geleneğini bizlere bu bayramda yeniden yaşatan ve bunu yaparken de anlamlı bir fotoğrafın yer aldığı bayram tebriki kullanan Dr. Şerefoğlu’na kentin tanıtımı adına gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyoruz. (www.kanal46.com)


UĞUR BÖCEĞİ YA DA HALK ARASINDA GELİN BÖCEĞİ, UÇ UÇ BÖCEĞİ DİYE DE BİLİNEN BÖCEK; KIRMIZI, SARI, PEMBE VE PORTAKAL RENGİNDE OLABİLEN VE BİRÇOĞUMUZUN UĞUR GETİRDİĞİNE İNANDIĞI BİR BÖCEKTİR.

UĞUR BÖCEKLERİ; KAHRAMANMARAŞ'IN BÜYÜKSIR KÖYÜNDE BULUNAN ULUDAZ TEPESİNDE 2.273 METRE YÜKSEKLİKTE KOLONİLER HALİNDE YAŞIYOR VE SON YILLARDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR. YÖRENİN VE KENTİN TANITIMI İÇİN "ULUDAZ UĞUR BÖCEĞİ ŞENLİĞİ" ADI ALTINDA FESTİVAL YAPILIYOR.