Türkiye’nin denizcilik mühendislik gücü STM, Malezya Kraliyet Donanması için üç korvet inşa etmek üzere önemli bir adım attı. İstanbul’da gerçekleştirilen sac kesim töreninde, Türk savunma sanayiinin uluslararası başarısı bir kez daha gözler önüne serildi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, bu projeyle Türk bayrağının dünya denizlerinde dalgalanacağını belirterek, inşa edilecek korvetlerde Türk savunma sanayii firmalarının milli sistemlerinin kullanılacağını ifade etti.

Aw347069 04

MALEZYA KRALİYET DONANMASI İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ İNŞA EDİLİYOR

STM, Malezya Kraliyet Donanması için üç adet korvet inşa etmek üzere çalışmalarını başlattı. Bu projede, Türk savunma sanayiinin lider firmaları tarafından geliştirilen sistemler kullanılacak. Malezya Kraliyet Donanması’na teslim edilmesi planlanan üç korvet, 2027 yılında tamamlanacak ve teslim edilecek. İstanbul Denizcilik A.Ş. Tersanesi’nde gerçekleştirilen törene Malezya'nın Türkiye Büyükelçisi Sazali bin Mustafa Kamal ve diğer yetkililer katıldı.

Aw347069 06

ADA SINIFI TASARIMINA DAYALI KORVETLER

Gabar Dağı’nda Petrol Keşfi İçin 500 Kilometre Yol Yapıldı! Gabar Dağı’nda Petrol Keşfi İçin 500 Kilometre Yol Yapıldı!

Korvetler, ADA Sınıfı tasarımına dayalı olacak ve gelişmiş silah sistemleri, sensörler ve savaş yönetim sistemleriyle donatılacak. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, bu projeyle Türkiye’nin uluslararası sularda etkinliğini artıracağını belirtti. Türkiye’nin denizcilik gücü STM, gemi inşasındaki sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Ayrıca, gemilerde Türk firmaları tarafından üretilen ASELSAN, ROKETSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayi ürünleri kullanılacak. Bu projeyle Türk savunma sanayiinin ihracat gücü bir kez daha pekiştirilecek.

Aw347069 03

TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN BAŞARISI

STM, Malezya Kraliyet Donanması için üç korvet inşa etmek üzere ana yüklenici olarak görevlendirildi. Bu projede, ASELSAN tarafından geliştirilen 30 mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Top Sistemi, ROKETSAN tarafından üretilen ATMACA Gemisavar Füzesi ve HAVELSAN tarafından sağlanan Savaş Yönetim Sistemi gibi yerli sistemler kullanılacak. 99,56 metre uzunluğunda ve 2500 ton deplasmana sahip gemiler, 26 knot hız yapabilecek ve helikopter iniş platformuna sahip olacak.

PROJEDE TÜRK SAVUNMA SANAYİİ FİRMALARININ YOĞUN KATILIMI

Gemilerin inşası ve donatımı Türkiye’de, Türk savunma sanayiinin önde gelen firmalarının katkılarıyla gerçekleştirilecek. Bu projeyle, Türk savunma sanayii küresel ölçekteki başarılarını pekiştiriyor. STM, tasarımdan teslimata kadar tüm aşamalarda sorumluluk taşıyor ve bu süreçteki her aşama Türk mühendislerinin katkılarıyla şekillenecek. Proje, Türk savunma sanayiinin uluslararası alanda daha da güçlü bir konum elde etmesine olanak sağlayacak.

Bu projeyle, Türkiye'nin uluslararası arenadaki denizcilik gücü bir kez daha vurgulanmış oldu. Türkiye'nin savunma sanayii, denizlerdeki etkinliğini artırarak uluslararası düzeyde daha fazla güvenlik sağlama yolunda önemli adımlar atıyor.

Kaynak: İHA