Kahramanmaraş'ın yazın çerez, kışın çorba olarak tüketilen benzersiz lezzeti "Maraş tarhanası", coğrafi tescil işareti alarak Kahramanmaraş'ın 16. tescilli ürünü oldu.

Kahramanmaraş'ın adıyla özdeşleşen ve sembolü haline gelen "Maraş Tarhanası" yazın üretilip 4 mevsim tüketilmesi ve lezzetiyle ön plana çıkıyor.

Firik, çerezlik cips, çorbalık adlarıyla kendine has tadı ve aromasıyla damaklarda ayrı bir lezzet bırakan tarhana, tok tutma ve organik olmasıyla her kesimin damak zevkine hitap ediyor.

maras-tarhanasi-1

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar İsrafı Tarihe Gömdü! Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar İsrafı Tarihe Gömdü!

İçerisinde yoğurt, buğday, kekik ve tuz bulunan aşın 2 saat kaynayan sıcak suya dövmenin ilave edilmesiyle çok ince halde üretilen tarhana, çayın yanında ya da günlük hayatta çokça tüketiliyor.

Maraş Tarhanası; Kahramanmaraş Dondurması, Kahramanmaraş Biberi, Andırın Andız Pekmezi, Hartlap Bıçağı, Maraş Kelle Paça, Kahramanmaraş Yemenisi, Oyma Çeyiz Sandığı, Maraş Burma Bileziği, Maraş Fıstık Ezmesi, Maraş Cemakânı, Maraş Parmak Sıkma Peyniri, Maraş Sim Sırma ve Çağlayancerit Cevizi'nin ardından Kahramanmaraş'ın coğrafi tescilli bir başka ürünü oldu.

Editör: İsa Aslantaş