Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirdiği ve şehrin kültürel mirasına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan "Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni", üçüncü gününde de masal tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na doğru emin adımlarla ilerleyen Kahramanmaraş, bu şölenle hem akademik dünyaya hem de minik yüreklere masalın sihirli dünyasının kapılarını araladı.
AKADEMİK DÜNYA MASALLARI MERCEK ALTINA ALDI
Şölenin üçüncü gün programı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Masalların İzinde: Kültür, Sanat, Edebiyat" konferansıyla başladı. Alanında uzman akademisyenler, masalların kültürel hafızadaki yerini, sanatla olan etkileşimini ve edebi yönlerini derinlemesine inceledi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Evrim Ölçer Özünel ve Doç. Dr. Tuna Yıldız, Gaziantep Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Gültekin, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Fedakâr ve ev sahibi üniversiteden Prof. Dr. Selim Somuncu, masalların tarihsel kökenlerinden günümüzdeki edebi yansımalarına kadar geniş bir yelpazede bilgiler paylaştı.
MİNİK YÜREKLER MASALLARLA COŞTU
Akademik oturumların ardından masal şöleni, şehrin çeşitli noktalarında çocuklara yönelik etkinliklerle devam etti. Dulkadiroğlu'ndaki İstiklal İlkokulu ve Dereli Şehit Bilal Akgün İlkokulu, günün en renkli anlarına ev sahipliği yaptı. Fransa'dan gelen ünlü masal anlatıcısı Anne Wang ile Türk edebiyatının değerli anlatıcıları Cem Alfar ve İlhan Öztürk, öğrencilerle buluşarak onlara hayal güçlerini zenginleştiren masallar anlattı. Kültürlerarası bu masal şöleni, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu. Etkinliklerde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, etkinlik alanlarından yükselen neşeli kahkahalar, masalların birleştirici ve iyileştirici gücünü bir kez daha kanıtladı.