Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava koşulları önemli ölçüde değişiyor. Vatandaşlarımızın dikkatli olması gereken bir dizi meteorolojik olay kapıda.
METEOROLOJİK DURUM: GÖKYÜZÜ PARÇALI BULUTLU, SICAKLIK DÜŞÜYOR
Bölge genelinde gökyüzü parçalı ve az bulutlu bir görünüm sergileyecek. Ancak, sıcaklıkların 3 ila 6 derece birden düşmesi bekleniyor. Bu ani soğuma, özellikle dışarıda vakit geçirecek olanlar için önemli bir uyarı niteliğinde.
RÜZGAR ALARMI: FIRTINA KAPIDA!
Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette esecek, ancak bazı bölgelerde durum ciddi. Mersin'in batı ve kuzey kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Hatay'ın kıyı şeritlerinde rüzgarın zaman zaman fırtına şiddetine ulaşması öngörülüyor. Bu durum, özellikle ulaşımda aksamalara ve çatı uçması gibi tehlikelere yol açabilir.
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: DETAYLAR
20.02.2025 Perşembe gününden itibaren, Mersin'in batısından başlayarak kuzey ve batı ilçeleri (Mut, Aydıncık, Çamlıyayla, Toroslar'ın kuzey kesimleri, Gülnar, Silifke, Bozyazı, Anamur, Tarsus'un kuzey kesimleri) ile Adana'nın kuzey ve doğu ilçelerinde (Tufanbeyli, Feke, Kozan, Saimbeyli, Aladağ, Karaisalı, Pozantı, Ceyhan, Yumurtalık) kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat) bekleniyor. Özellikle Mersin'in batısı (Anamur, Silifke arası) ile Adana'nın Kozan, Pozantı, Feke ve Aladağ ilçelerinde rüzgarın hızı 75-90 km/saate kadar çıkabilir. Öğle saatlerinden itibaren Kahramanmaraş (Ekinözü, Afşin, Onikişubat, Göksun, Nurhak, Andırın, Elbistan) ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde (Arsuz, İskenderun, Payas ve Dörtyol) de benzer bir durum söz konusu olacak. Vatandaşlarımızın bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olması hayati önem taşıyor.
DENİZLERDE FIRTINA ALARMI: DOĞU AKDENİZ'DE TEHLİKE!
Doğu Akdeniz'de denizciler için de kötü haberler var. Rüzgarın, 20.02.2025 Perşembe gününün ilk saatlerinden itibaren batıda kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğuda kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, 21.02.2025 Cuma gece saatlerinde etkisini yitirmesi öngörülüyor. Denizdeki vatandaşlarımızın bu duruma karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor.
ZİRAİ DON TEHDİDİ: TARIMLA UĞRAŞANLARA ÖNEMLİ UYARI!
21.02.2025 Cuma gece saatlerinden 25.02.2025 Salı sabah saatlerine kadar Adana ve Mersin çevrelerinde hafif, yer yer orta kuvvette; Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ise orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın bu duruma karşı önlem almaları, ürünlerini korumaları büyük önem taşıyor.