MİGROS’UN YENİ AİLE KULÜBÜ KADINLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRACAK

Migros, toplumsal gelişimi desteklemek ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla yürüttüğü Aile Kulübü projesinin 37. şubesini Kahramanmaraş’ta açtı. Bu yeni kulüp, özellikle kadınlar başta olmak üzere üyelerine çeşitli beceriler kazandırarak yaşam kalitelerini artırmalarına olanak tanıyacak.

A W399639 04

KAHRAMANMARAŞ’TA YENİ BİR FIRSAT ALANI OLUŞTU

Migros Aile Kulüpleri, toplumsal sorumluluk anlayışıyla, Kahramanmaraş Piazza AVM’deki 3M Migros mağazasında açıldı. Bu yeni merkez, özellikle kadınlara yönelik beceri geliştirme fırsatları sunarak onların sosyal hayatta daha güçlü bir yer edinmelerini sağlamayı hedefliyor.

24 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi temsilcileri, Olgunlaşma Enstitüsü yöneticileri ve Migros yetkilileri katıldı. Ayrıca, açılışta sergilenen kursiyerlerin el emeğiyle ürettikleri sanat eserleri büyük ilgi topladı.

KURSİYERLERİN BECERİLERİNE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRILIYOR

Migros Aile Kulübü, haftanın altı günü, Pazar hariç, 10.00-18.30 saatleri arasında hizmet verecek. İlk olarak Onikişubat Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle, ‘Sanatsal Mozaik’ ve ‘Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı’ kursları düzenlenmeye başlandı. Katılımcılar, bu kurslarla hem yeni beceriler kazanacak hem de yaratıcı bir öğrenme süreci yaşayacaklar.

Kahramanmaraş'a hem iyi, hem de kötü haber! KASKİ açıkladı Kahramanmaraş'a hem iyi, hem de kötü haber! KASKİ açıkladı

TÜRKİYE GENELİNDE 220’DEN FAZLA KURS FIRSATI

Migros Aile Kulüpleri, Türkiye’nin 25 ilinde ve 37 farklı noktasında faaliyet gösteriyor. Bu kulüplerde, 220’den fazla alanda ücretsiz meslek edindirme ve yetenek geliştirme kursları veriliyor. Aile Kulübü üyeleri, aynı zamanda benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle sosyalleşme fırsatı da buluyor.

Aile kulüplerinin 583 binin üzerinde üyesinin büyük bir kısmı kadınlardan oluşuyor. Kurslarla hem hobi edinmek hem de yeni meslekler öğrenmek isteyenler, aynı zamanda gelir elde etme şansı buluyor. Aile Kulübü’nde verilen kursların yanı sıra, sağlık, hijyen, geri dönüşüm, kompost yapımı, ekoloji okuryazarlığı, çevre ve iklim değişikliği gibi konularda da atölye çalışmaları ve seminerler düzenleniyor.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALARLA MESLEKİ YETERLİLİK

Bugüne kadar 602 bin kişi, Migros Aile Kulüpleri’nden Millî Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı. Bu sertifikalarla, 21 bin kadın ve 28 bin kişi ticaret yapabilecek donanıma sahip olarak aile bütçelerine katkı sağladı. Ayrıca, 9 binin üzerinde seminer ve atölye çalışması ile 188 bin kişiye ulaşılmaya başlandı. Migros Aile Kulüpleri, 2027 yılı sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.

GELİŞEN BİR TOPLUM İÇİN ADIM ATILIYOR

Migros, Aile Kulübü projeleri ile toplumsal kalkınmayı desteklemeye ve kadınların ekonomik hayatın içine dahil olmalarını sağlamaya devam ediyor. Bu tür girişimler, hem bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de toplumsal eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik önemli bir adım atılmasına olanak tanıyor.