Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi Ak Parti Gençlik Kolları kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede Ramazan Muhacir tekrar başkanlığa seçildi.

Ak Parti Ekinözü Gençlik Kolları 3. Kongresi Ak Parti Ekinözü İlçe Başkanlığı salonunda yapıldı.

Kongreye; Ak Parti, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Ak Parti Genel Merkezinde Görevli AR-GE Uzmanı İkram Bağcı, İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Fırat Görgel, Ekinözü İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış il genel meclis üyeleri partililer katıldı.

Divan başkanlığını İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel’in yaptığı kongrede Saygı Duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okundu.

Daha sonra Gençlik Kolları tarafından 2008–2011 yılları arası faaliyet raporu okunmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde Ramazan Muhacir başkanlığındaki liste kullanılan 107 oyun tamamını aldı.

Oyların sayılmasıyla seçimi kazanan teşekkür konuşması yapan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Muhacir gençlik kolları üyelerine teşekkür etti. Muhacir “Kongremizin partimize ülkemize, İlçemize İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden buyana gençlik kollarındaki tüm arkadaşlarımızla gece gündüz, yağmur çamur demeden çalıştık. Bundan sonrada çalışacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın., Herşey Ekinözü İlçemizin her şey geleceğimiz için diyorum ve sizleri Allaha emanet ediyorum” dedi. Daha sonra Başkan Muhacir tebrikleri kabul ederek toplu fotoğraf çekiminin ardından kongre sona erdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise konuşmasında Ekinözü ve Nurhak İlçelerinde Yaşanan terör konusuna ilişkin; “Terörle mücadele askıya alınarak değil de, daha hız kazandırılarak devam edecek" dedi.
Gündemde olan terörle mücadele konusuna değinen Pakdil , sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör durmayabilir ama 1984'den bu yana yaklaşık 30 yılı aşkın bir zamandan beri devam eden terörle mücadele bu güne kadar durmadı, bundan sonra da durmayacak. Hatta son Ekinözü olayından sonra terörle mücadelede yeni konseptler ortaya çıkacak. Bu noktada terörle mücadele askıya alınarak değil de, daha hız kazandırılarak devam edecek. Elbet ki birileri karışıklık yapmaya devam edecek. Ama Türkiye bunlarla baş edebilecek gücü olan bir ülke. Her zaman şunu ifade ediyoruz. Biz Misak-i Milliye'de çizilmiş sınırlardan bir çakıl toprağını kimseye verme iradesi ortaya koymayan bir devlet ve milletiz. Bu noktada hem devlet hem de millet olarak kararlıyız. Bu kararlılık devam edecek. Ama tabii bunun da bir bedeli olacak. Bunun da bedellerini zaman zaman şehitler olarak hepimiz yaşıyoruz. Güvenliği dikkate alarak demokrasiden vazgeçmeyi, demokrasiyi dikkate alarak güvenden vazgeçmeyi kabul etmiyoruz. Demokrasiyi ve güvenliği eş değer kabul edip, ikisini beraber yürütmeye çalışıyoruz ve bu noktada da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.” (KAYNAK: İsmail BOZDOĞAN / Ekinözü Haber Gazetesi)