Birleşme görüşmelerinde olumlu sonuç alamayan DP ve Anavatan, aday listelerinde yaşanan sıkıntıların ardından yeniden harekete geçti. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın randevu talebinin ardından DP ve Anavatan genel başkanlarının telefonda görüştükleri bildirildi.

5 Mayıs'ta alınan kararı, aday listelerinin YSK'ya sunulmasına birkaç gün kala yaşama geçiremeyen Demokrat Parti ve Anavatan, yine aday listelerinde yaşanan sorunlar ve yüzde 10'luk baraj sıkıntısı nedeniyle bir kez daha temasa geçti. İki parti arasında sağlanan temasta DP Ankara 1'nci bölge 1'nci sıra adayı ATO Başkanı Sinan Aygün'ün çabaları etkili olurken, Ağar'ın, Mumcu'dan randevu talep ettiği haberleri kulisleri hareketlendirdi, merkez sağın sandığa yönelik umutlarını artırdı.

AĞAR-MUMCU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Ağar'ın randevu talebini ve parti kurmayları tarafından dile getirilen CHP-DSP benzeri bir model örnek alınarak seçim işbirliğine gidilebileceğine yönelik görüşleri Mumcu, gün boyunca ekibiyle birlikte değerlendirdi. Henüz iki lider arasında yüzyüze görüşme gerçekleşmezken, Ağar ve Mumcu'nun telefonla görüştüğü bildirildi.