DTP'de, bir süredir yaşanan parti içi çekişme bugün su yüzüne çıktı. Mardin Milletvekili Ahmet Türk grup başkanlığından ayrılarak görevini, 7-8 Mayıs'ta yapılan toplantıda, Nurettin Demirtaş'ın askere alınması nedeniyle boşalan genel başkanlığa getirilen Mardin Milletvekili Emine Ayna'ya bıraktı.

Türk, grup başkanlığı görevinden ayrılmasını “Parti Meclisi'mizin yaptığı toplantı sonucunda grup başkanlığım sona ermiştir” sözleriyle açıklarken, Temmuz ayında yapılacak kongre öncesinde parti içi çekişmenin yaşandığına yönelik iddialara ise “ilgisi yok, kimse buna heveslenmesin, arkadaşlarımızla her zaman dayanışma içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” yanıtını verdi.

DTP'de, Nurettin Demirtaş'ın askere alınması ve genel başkanlığa Parti Meclisi tarafından Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın seçilmesiyle başlayan parti içi sıkıntı bugün grup toplantısında su yüzüne çıktı. DTP Grup toplantısına Emine Ayna ve Ahmet Türk birlikte geldi, grup konuşmasını ise Emine Ayna yaptı.

“PM KARARIYLA GRUP BAŞKANLIĞIM SONA ERMİŞTİR”

Yaşanan bu gelişmenin ardından kulislere Ahmet Türk'ün DTP Grup başkanlığından istifa ettiği bilgileri yansırken, Türk, grup toplantısının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Türk grup başkanlığından istifa edip etmediği yönündeki sorulara “bildiğiniz gibi genel başkanımız sayın Nurettin Demirtaş'ın askerlik sorunu nedeniyle genel başkanlığı sona erdi. 7-8 Mayıs'ta Parti Meclisi'mizin yaptığı bir toplantı sonucunda genel başkanlıktan ayrılan Nurettin Demirtaş'ın yerine eşbaşkanımız Emine Ayna seçilmiştir. Parti Meclisi'mizin yaptığı bu toplantı sonucunda grup başkanlığım sona ermiştir” karşılığını verdi.

“KİMSE HEVESLENMESİN”

Türk, grup başkanlığı görevinin sona ermesinin parti içi sıkıntılara bağlandığı yönündeki sorusuna ise Türk “ilgisi yok, kimse buna heveslenmesin, partimiz, arkadaşlarımızla her zaman bir dayanışma içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz bir inancı temsil ediyoruz. Bir sorunun bu ülkede çözümü için bu ülkede çaba gösteriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte barışçıl, demokratik bir Türkiye'yi görmek ve bu konuda bize düşen sorumluluğu yerine getirmek için uğraşıyoruz. Bu bakımdan parti içinde hiçbir sorun yok. Siyaset elbette ki adından da belli tartışacağız, konuşacağız, üreteceğiz, eleştirilerimizi yapacağız ama başında söylediğim gibi biz bir misyonun partisiyiz. İnançlarımızı dile getirmek için hep bir adada olacağız.” yanıtını verdi. Türk Temmuz ayında yapılacak kongrede aday olup olmayacağına yönelik bir soruya ise “onu daha sonra konuşuruz, zamanı gelince belli şeyleri tartışırız” karşılığını verdi.